Podkāsts nr.113: Pandēmijas smagums uz ģimenes ārstu pleciem. Policijai jauna datu bāze. Atbalsts energokrīzē — pārliek dāsns? • IR.lv

Podkāsts nr.113: Pandēmijas smagums uz ģimenes ārstu pleciem. Policijai jauna datu bāze. Atbalsts energokrīzē — pārliek dāsns?

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Pat šķietami nelielas valdības kļūdas var radīt lielas problēmas mediķiem

Laikā, kad esam samazinājuši saskarsmi ar citiem cilvēkiem un dzīvojam savu vairāk vai mazāk attālināto dzīvi, var būt grūtāk nekā parasti iztēloties un iejusties citu šobrīd pārdzīvotajā. Taču ir cilvēki, kuriem kovids nozīme ne tikai vairāk vai mazāk apgrūtinošus ierobežojumus — tas ir ceļa rullis, kas pārbrauc pāri visai dzīvi. Starp tiem, kuriem tieši šobrīd iet vissmagāk, noteikti ir ģimenes ārsti, un jaunākajā žurnālā Ir atrodama ļoti spēcīga intervija ar Līgu Kozlovsku, Lauku ģimenes ārstu asociācijas vadītāju. Ir žurnālisti Baiba Kļava, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps raidierakstā gan reaģē uz viņas teikto, gan pievēršas vairākiem citiem tematiem. Kolēģi apspriež valdības lemto par atbalsta piešķiršanu iedzīvotājiem, lai mazinātu enerģētiskās krīzes ietekmi. Baiba pastāsta par jaunu policijas veidotu datu bāzi un vērtē, vai tā rada draudus mūsu privātumam. Savukārt Aivars un Pauls apskata jaunākos pavērsienus Ukrainas krīzē.

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt šo podkāstu — abonēt Ir.

Paldies a/s “Latvijas Finieris” par atbalstu raidieraksta tapšanai.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu