Augošie skaitļi • IR.lv

Augošie skaitļi

6
Nellija Ločmele

Lielāki skaitļi komunālajos rēķinos. Lielāki skaitļi ziņojumos par pandēmijas inficētajiem. Lielāki skaitļi par Putina savilktajiem kara ešeloniem pie Ukrainas robežas. Ko tur slēpt, pat katrs no šiem faktiem atsevišķi jau ir pamatīgs stresa avots, bet visi kopā iezīmē satraucošu ainu tuvākajiem ziemas mēnešiem. Kā tiksim galā?

«Es labprāt vienu dienu no rīta līdz vēlai naktij palasītu detektīvu, tas ļauj atbrīvot smadzenes,» tā mums intervijā saka Balvu ģimenes ārste Līga Kozlovska, kas vada arī Lauku ģimenes ārstu asociāciju. Ārstes darba dienas un pat brīvdienas tagad aizpilda arvien lielāks kovida pacientu skaits. Jo «vieglākais», bet toties lipīgākais omikrona paveids nozīmē tikai to, ka milzīgais inficēto vilnis — ko valdība pašlaik nekādi negrasās bremzēt, jo tas pagaidām neapdraud slimnīcas — nonāk ģimenes ārstu aprūpē. Ja jums ir grūti iztēloties spriedzes līmeni, ko piedzīvo ģimenes ārstu prakses, tad te būs dramatisks fakts no ārstes Kozlovskas pieredzes — pērn viņa pa tiešo no sava kabineta nonāca reanimācijā, jo pārslodzes dēļ sirds izkrita no ritma. Tiešā un pārnestā nozīmē no ritma var izkrist ne tikai ārsta sirds, bet visa primārās aprūpes sistēma. Par to trauksmi ceļ eksperti, jo šonedēļ inficēto skaits sasniedzis jaunus rekordus.

Kā jau rūpīgai ārstei, Līgai Kozlovskai ir arī ieteikums, kā pārdzīvot visriņķī augošo spriedzi. «Mēģinām saglabāt cilvēciskās attiecības, nerunājam tikai caur datoru un telefonu, saprāta robežās satiekamies, uzsmaidām cits citam.» Protams, lai to darītu, jāvakcinējas! Par laimi, arī šie skaitļi turpina augt.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu