Tango uz plāna ledus • IR.lv

Tango uz plāna ledus

4
Gunta Gaidamaviča, speciāli Ir

Kultūras ministrs gatavs kompromisam par akustisko koncertzāli Kongresu namā, taču aktīvu lobija cīņu izvērš Andrejsalas attīstītāji

Viens solis uz priekšu, divi atpakaļ — tā no malas izskatās nacionālās akustiskās koncertzāles projekta līdzšinējā virzība. Gluži kā staigājot pa plānu ledu, zem kura plūst interešu straumes, kas pērnā gada nogalē atkal kļuvušas straujākas. Vai kultūras ministram Naurim Puntulim (NA) izdosies atlikušajā pilnvaru laikā līdz vēlēšanām nonākt pie gala lēmuma valdībā un izsludināt solīto starptautisku metu konkursu?

Šomēnes divi būtiski notikumi var šo izvēli tuvināt — ministrijas rīkota diskusija par koncertzālei piemērotāko vietu un Rīgas domes lēmums par Kongresu nama atvēlēšanu šim mērķim.

Tuvāk finišam?

Viens valdības lēmums par koncertzāles novietni joprojām ir spēkā — jau 2020. gada jūnijā pieņemtais rīkojums par projekta īstenošanu Elizabetes ielā 2, nojaucot kādreizējo kompartijas centrālkomitejas ēku.

Tomēr iecere nojaukt šo padomju modernisma arhitektūras paraugu saskārās ar tik sīvu vairāku arhitektu pretestību, ka pusgadu vēlāk kultūras ministrs aicināja Latvijas Arhitektu savienību no jauna izvērtēt potenciālās novietnes un piedāvāt vienotu viedokli par piemērotāko. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu