Mājās atvests stāsts • IR.lv

Mājās atvests stāsts

Armands Paegle, Paegles Egļu īpašnieks. Foto — Reinis Inkēns
Mārtiņš Galenieks

17 gadu vecumā Armands Paegle iztērēja visus iekrājumus, lai nopirktu egļu stādiņus. 20 gadus vēlāk viņam izdevās pierādīt savu taisnību biznesā

Armands Paegle savu uzņēmējdarbību izveidojis tā, ka no malas izskatās — nauda pati pie viņa nāk griezdamās. Sev piederošos 15 hektārus zemes Tomes pagastā viņš apstādījis ar eglītēm, kuras decembrī pārdod. Viņš pat tās neved uz pilsētu tirgot. Tās būtu tikai liekas izmaksas. Pilsētnieki paši brauc pie viņa pēc kociņiem. Viņa biznesa triks ir piedāvāt cilvēkiem pašiem nozāģēt vai vismaz izvēlēties savu eglīti, kamēr tā vēl uz lauka, un tas tiešām izrādījies veiksmīgs. Pērn uzņēmuma Paegles Egles peļņa bija gandrīz 129 tūkstoši eiro.

Tas ir ģimenes uzņēmums, kurā darbojas arī Armanda sieva Gita, viņas pārziņā ir dekoratīvo stādu tirdzniecība, kas sākta 2015. gadā. Tas sakrīt ar uzņēmuma oficiālo nodibināšanu gadā, kad pārdošanā beidzot tika laistas pirmās uz Armanda tēva zemnieku saimniecībai piederošās zemes stādītās egles. Armanda mamma tajā joprojām nodarbojas ar jauno eglīšu formēšanu, jo tas ir darbs, kuru nevarot uzticēt kuram katram. Tēvs Armandam arī palīdzējis ar naudu grūtos brīžos. Taču, paklausoties viņa stāstījumā, top skaidrs, ka visu šo panākumu pamatā ir Armanda sapnis, mērķtiecība un liela pacietība, kuras mēru viņš daudz pārbaudījis arī saviem tuviniekiem. 

«Tikai pēdējos pāris gadus es vairs nesatraucos par to, vai varēšu samaksāt rēķinus un algas darbiniekiem un vai varēšu kaut kur aizbraukt ar ģimeni atpūsties,» Armands stāsta, cienādams mūs ar kafiju nelielā, bet modernā mājiņā, kas reizē kalpo arī par biroju, kuru uzcēlis pa vidu savām egļu audzēm. 

Kad tiekamies, viņš sūdzas par nogurumu pēc aizvadītajām brīvdienām, kurās cilvēki rezervējuši necerēti daudz eglīšu, kaut aiz loga tobrīd vēl tikai novembra pēdējās dienas. Tas, protams, nozīmē, ka atkal būs laba nauda.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu