Kino lielie ūdeņi • IR.lv

Kino lielie ūdeņi

Kadrs no reālās filmēšanas Z-Torņos — visi šķietamie garāmgājēji ir masu skatu dalībnieki. Foto — Ieva Salmane
Laura Dumbere

Trīs mēnešu garumā Latvijā tiek uzņemts starptautisks kinoprojekts — seriāls Emergency Exit, ko demonstrēs Netflix. Žurnālam Ir bija ekskluzīva iespēja iepazīties ar radošo grupu un seriāla tapšanas aizkulisēm

Pēdējos gados arvien biežāk dzirdam, ka Latvijā uzņem ārvalstu filmas vai seriālus. Pērnruden starptautiskā kinoprojektā Rīgā viesojās Holivudas zvaigzne Elizabete Hērlija, bet šovasar Vecrīgas ieliņas un Rundāles pili burtiski okupēja grandiozais vācu seriāls Sisī. Faktiski šādu ārvalstu kinoviesu pie mums ir daudz vairāk, tikai par visiem netiek vēstīts ziņās. 

Arī Lielbritānijas, Krievijas un Latvijas kopražojuma seriāls Emergency Exit līdz šim nav nonācis mediju virsrakstos, lai gan notikums ir ievērības cienīgs — visas astoņas sērijas, katra 50 minūšu garumā, tiek uzņemtas tikai Latvijā. Filmēšana sākās 6. oktobrī un beigsies janvārī. Tas nozīmē, ka Latvija kļūst par nopietnu filmu industrijas «tūrisma galamērķi». 

Tā nav tikai glaimojoša spalva, ko piespraust pie valsts tēla cepures. Šie projekti Latvijai piedāvā nopietnus finansiālus ieguvumus. Piemēram, no Emergency Exit projekta valsts ekonomikā ieplūdīs apmēram divi miljoni eiro, jo lielākā daļa filmēšanas budžeta tiek tērēta šeit. Arī latviešu aktieriem šādi projekti sniedz kolosālu iespēju gūt starptautisku atpazīstamību — Netflix un līdzīgu platformu spēks nevienam nav jāskaidro.

No Latvijas puses šo vērienīgo projektu realizē producentu uzņēmums Tasse Film Aijas Bērziņas vadībā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu