Graudu gladiators • IR.lv

Graudu gladiators

Kaspars Bokta, SIA Forest Fox īpašnieks un vadītājs. Foto — Andris Vanadziņš
Andris Vanadziņš

Salts un skaidrs decembra rīts uzbur košas ziemas ainavas Zaubes pakalnos un noliek uz pauzes pat jaudīgo Forest Fox saimniecības darba ritmu. Dīzelis, kuram vajadzētu derēt pat Arktikā, Vidzemes augstienes salā pārvērties parafīnā. Smagā tehnika nekust

Pirms sākam sarunu, bioloģiskās lielsaimniecības vadītājs Kaspars Bokta sazinās ar vīriem, spriež, kā atdzīvināt sasalušos dzelžus. Īsas, precīzas norādes, daži uzmundrinājumi… Dienot armijā, viņš bija vada komandieris, tagad spēja ātri reaģēt mainīgā situācijā un skaidri formulēt uzdevumus noder.

«Katru gadu, noslēdzoties lauksaimniecības sezonai, attīrām krūmos ieaugušās platības. Zāģējam, raujam ārā celmus, atjaunojam novadgrāvjus, lai pavasarī varētu sākt iestrādāt zemi. Ir, ko nopūlēties, sals arī vēl sadomājis ar mums paspēlēties, bet brīvu tīrumu mūsu apkārtnē vairs nav, un lauksaimniecības zemes vērtība aug. Nākamgad plānojam no krūmājiem attīrīt 200 hektārus,» līdumnieka vērienu iezīmē Kaspars.

Pamudinājumu atgriezties vectēva mājās Zaubē rīdziniekam Boktam devusi aizraušanās ar medībām. Jo biežāk braucis nedēļas nogalēs dzīt pēdas meža zvēriem, jo skaidrāk apjautis, ka rotēšana, lai arī labi apmaksāta, pilsētas darbu ritenī ir tikai tāds banāls patērētāja rozā sapnis, kas iepretim gruntīgai iespējai strādāt zemi un vākt paša audzētu ražu izčākst. 

Rīgā Kaspars nodarbojās ar nekustamo īpašumu projektu vadību, uzņēmumu reorganizāciju, investīciju plānošanu. «Sanāksmes, tikšanās, ārzemju komandējumi… Kaut kur skrien, ķer stresu sastrēgumos, bet dzīve tikmēr paslīd garām,» eksistenciālo fonu lēmumam pārcelties uz laukiem iezīmē Bokta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu