Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Koalīcija pirmdien vienojās šoziem par 50% samazināt sadales pakalpojuma tarifu elektroenerģijai. Atšķirībā no iepriekš rosinātā PVN samazinājuma tas dod labumu gan iedzīvotājiem, gan uzņēmējiem un neietekmēs budžetu, teica finanšu ministrs Jānis Reirs (JV). Paplašinās arī mājokļa pabalsta saņēmēju loku. 

Latvija saņēmusi 54 000 vakcīnu pret Covid-19 5—11 gadus veciem bērniem. Vakcinēšanu plānots sākt 16. decembrī. Latvijā oficiāli reģistrēti 12 Covid-19 vīrusa jaunā omikrona paveida gadījumi. Savukārt par fiktīvu Covid-19 sertifikātu tirgošanu aizturēti ap 20 medicīnas darbinieku, informēja policija. Pagaidām nevienam nav atņemts ārstniecības personas sertifikāts. 

Valsts prezidents Egils Levits nedosies uz 2022. gada ziemas olimpiskajām spēlēm Pekinā. Par spēļu diplomātisko boikotu paziņojušas ASV, Lielbritānija, Austrālija un Kanāda.

Saeima pagājušajā nedēļā pieņēma grozījumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, kuri nosaka, ka Daugavpils, Jelgavas, Liepājas, Rēzeknes un Ventspils valstspilsētu apvienošana ar kaimiņu novadiem notiks līdz 2029. gadam, nevis līdz 2025. gadam, kā bija iepriekš noteikts. Likuma grozījumus atbalstīja 68 deputāti, pret bija seši. Satversmes tiesa šogad atcēla vairākus Saeimas lēmumus par jaunu novadu veidošanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu