Dr. Vajadzēs Noģērbties • IR.lv

Dr. Vajadzēs Noģērbties

25
Foto — Shutterstock
Sanita Jemberga, Re:Baltica, Justīne Savitska, Latvijas Radio

Četras sievietes apsūdzēja ārstu seksuālā izmantošanā. Kāpēc šī Latvijas mērogam unikālā lieta beidzās ar neko?

Tas vienmēr sākas vienādi — ar zvanu vai vēstuli no kāda, kas vairs nespēj glabāt noslēpumu. Šī pienāca pirms gandrīz četriem gadiem, kad ASV par vairāku simtu vingrošanas izlases dalībnieču seksuālu izmantošanu notiesāja komandas ārstu. 

«Reizi pa reizei esmu domājusi jums uzrakstīt, bet to beidzot šovakar daru, jo izlasīju par [Larija] Nasera apsūdzībām,» vēstīja Andas (sieviešu vārdi mainīti) vēstule Re:Baltica e-pastā. «Laikam joprojām neapzināti meklēju argumentus, ka mūsu cīņa, lai arī neveiksmīga, tomēr bija pamatota un nozīmīga. Pirms vairāk nekā desmit gadiem, vēl dzīvojot Latvijā, piedzīvoju ko neiedomājamu — seksuālu vardarbību pie ārsta.»

Sieviete uzsvēra, ka noteikti nemeklē skandālu vai personīgu labumu. «Laikam vēl ceru uz drusciņu vispārīga taisnīguma — zināt, ka tas, kas ir slimīgi sācies, vairs nevar turpināties,» rakstīja autore. «Ja jums šis stāsts liekas interesants, lūdzu, sazinieties tagad — vai pēc gadiem.»

Aprunājāmies ar kolēģēm, vai varam šo tēmu pacelt. Bijām pārslogotas — kā jau mazs kolektīvs, no kura gaida daudz. Taču nespēju šo e-pastu aizmirst. Norunājām tikties, kad Anda būs Rīgā, lai saprastu, cik cietušo un par ko ir stāsts.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu