Podkāsts nr.104: Dainis Īvāns iedvesmo. Atvadu vārdi Jānim Maizītim. Lukašenko agresija • IR.lv

Podkāsts nr.104: Dainis Īvāns iedvesmo. Atvadu vārdi Jānim Maizītim. Lukašenko agresija

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Valdība pārtrauc mājsēdi. Kuru ierobežojumu atcelšana rada vislielākās šaubas?

Karš. Par to daudz dzirdēsim 18. novembrī, kad svinam kara liesmās 1918. gadā dzimušās Latvijas Republikas dibināšanas svētkus, un Lāčplēša dienā, kad atceramies Neatkarības kara izšķirošo uzvaru pār Bermonta spēkiem 1919. gadā. Par laimi, lielum lielais vairākums Latvijas iedzīvotāju īstu karu nav piedzīvojuši, tomēr šajā «varoņu nedēļā» bieži nākas saprast, ka esam tuvāk kara laika apstākļiem nekā jebkurā brīdī kopš neatkarības atgūšanas. Jau otro gadu valsts svētki notiek ārkārtas apstākļos. Uzbrucējs nav citas valsts karaspēks, tomēr vīruss ir nežēlīgs un neatlaidīgs. Tāpat kā karā, uzvaras vārdā gan politiķiem, gan sabiedrībai ir jābūt gataviem atteikties no miera laika ērtībām.

Turklāt cīņai ar vīrusu pievienojies vēl viens konflikts, bieži dēvēts par hibrīdkaru. Austrumu frontē Lukašenko režīms ciniski izmanto migrantus kā ieroci pret Poliju, Lietuvu un Latviju. Un vēl šonedēļ mūžībā aizgājis mūsdienu varonis, bijušais ģenerālprokurors un Satversmes aizsardzības biroja vadītājs, klusais patriots Jānis Maizītis, kura ieguldījums cīņā par tiesiskumu Latvijā bijis neatsverams. Par šīm un citām tēmām diskutē Māra Miķelsone, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps.

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt šo podkāstu — abonēt Ir.

Paldies a/s “Latvijas Finieris” par atbalstu raidieraksta tapšanai.

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu