Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Nedēļas notikumi Latvijā

No 15. novembra Latvijā tiks atcelti stingrie Covid-19 ierobežojumi, nolēma valdība. Iedzīvotāji ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu pakalpojumus varēs saņemt «zaļajā režīmā», bet pārējām personām būs pieejams pakalpojumu minimums. Mācības notiks klātienē, publiskos pasākumus varēs apmeklēt ar sertifikātu, darbam klātienē būs nepieciešams veselības stāvokļa apliecinājums, lielie veikali nevarēs strādāt brīvdienās. No 1. līdz 7. novembrim saslimšana ar Covid-19 samazinājusies par 23,4%, informēja SPKC.

Pagājušajā nedēļā Latvija sasniegusi augstāko mirstības līmeni ar diagnosticētu Covid-19 starp Eiropas Savienības un Eiropas ekonomiskās zonas valstīm — tas bija 244,8 gadījumi uz miljonu iedzīvotāju.

Saeima pieņēma grozījumus likumā, kuri noteic pienākumu darba ņēmējiem līdz 15. novembrim vakcinēties pret Covid-19, kā arī dod tiesības darba devējiem atlaist darbiniekus, kuriem nav sadarbspējīga vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta. Likuma grozījumi paredz arī kompensācijas cilvēkiem, ja vakcīnas izraisītu blakusparādības veselībai. Saeima nolēma arī, ka Covid-19 slimniekiem ar sertifikātu slimības pabalstu piešķirs jau no pirmās darbnespējas dienas.

Saeima pagājušajā nedēļā noraidīja opozīcijas ierosināto neuzticības izteikšanu veselības ministram Danielam Pavļutam (A/P). Par demisijas pieprasījumu balsoja 37, pret 53 deputāti. Demisiju pieprasīja Latvijas Ārstu biedrība un Saeimā ierosināja pie frakcijām nepiederošie deputāti Māris Mičerevskis un Didzis Šmits.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu