Podkāsts nr.103: Reportāža no «netīrās zonas». Vai īstais laiks atcelt ierobežojumus? Facebook zaņķis • IR.lv

Podkāsts nr.103: Reportāža no «netīrās zonas». Vai īstais laiks atcelt ierobežojumus? Facebook zaņķis

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Slimnīcu morgi pārpildīti, bet ministri jau spriež par atvieglojumiem

Netīrā zona. Tā slimnīcās dēvē palātas, kurās atrodas Covid-19 pacienti. Netīrā zona ir vieta, kur sakoncentrējas visi līdz šim pieņemtie un nepieņemtie lēmumi par Covid-19 ierobežošanu. Tā kā nepiederošajiem tur ieeja aizliegta, daļai sabiedrības zonas skaudrais traģisms nav redzams un tāpēc varbūt nešķiet reāls. Tāpēc šīs nedēļas raidījumā Baiba Kļava pastāsta par savu reportāžu no Rīgas Austrumu slimnīcas 85. Nodaļas. 

Robeža starp tīro un netīro zonu Gaiļezerā ir stingra, bet ārpus slimnīcas sienām politiķi turpina rīkoties, it kā viņi ar vēlmju domāšanu var radīt barjeras vīrusa izplatībai. Savukārt par netīru zonu, kurā daudzi ieiet neaizsargāti, pārvērties pasaulē ietekmīgākais sociālais tīkls Facebook. Pēdējās nedēļās esam uzzinājuši krietni daudz gan par Facebook līdzšinējo bezatbildību, gan par tā iecerēm kļūt vēl ietekmīgākam. Par šiem un citiem jautājumiem izsakās žurnālisti Baiba Kļava, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps.

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt šo podkāstu — abonēt Ir.

Paldies a/s “Latvijas Finieris” par atbalstu raidieraksta tapšanai.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu