Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Nedēļas notikumi Latvijā

Valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV) pēc tikšanās ar mediķu organizācijām, veselības ministru un koalīcijas partneriem nolēma dot iespēju turpināt darbu ministram Danielam Pavļutam (A/P). Kariņš uzdevis Pavļutam strādāt trīs virzienos: palielināt vakcinācijas aptveri, nodrošināt gultu skaitu un personālu slimnīcās kopā ar nozari, laikus izstrādāt regulējumu dzīvei pēc mājsēdes. Pavļuta demisiju pieprasīja Latvijas Jauno ārstu asociācija, Māsu asociācija un Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība. Saeimas opozīcijas deputāti arī iesniedza ministra demisijas pieprasījumu, taču koalīcijas partijas to neatbalsta.

Stacionēto Covid-19 pacientu skaits no 25. līdz 31. oktobrim palielinājās par 21%. Savukārt par 2% samazinājies atklāto inficēšanās gadījumu skaits. Līdz 30. oktobrim vakcināciju pilnībā bija pabeiguši 998 647 jeb 53% Latvijas iedzīvotāju.

Valsts, pašvaldību iestāžu un kapitālsabiedrību darbiniekiem, kā arī tiem, kuri strādā klātienē, Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts būs nepieciešams visu pandēmijas laiku, ne tikai ārkārtējās situācijas laikā, paredz valdībā atbalstītie grozījumi noteikumos par epidemioloģisko drošību.

Valdība apstiprināja atbalstu Covid-19 krīzē ietekmētajiem uzņēmējiem — algu subsīdijas darbiniekiem, pašnodarbinātajiem un patentmaksātājam. Algu subsīdijās līdz 700 eiro izmaksās tikai pret Covid-19 vakcinētiem darbiniekiem. Atbalsts būs pieejams par periodu no 1. oktobra līdz 30. novembrim.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu