Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Nedēļas notikumi Latvijā

Valdība pagājušajā nedēļā atbalstīja stingru Covid-19 ierobežojumu kopumu no 21. oktobra līdz 15. novembrim. Latvijā sasniegts augstākais Covid-19 saslimstības rādītājs Baltijā visā pandēmijas periodā — kumulatīvais rādītājs pagājušajā sestdienā palielinājās no 1539 līdz 1606 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju. Līdz šim augstākais inficēšanās līmenis ar Covid-19 Baltijā fiksēts 18. martā Igaunijā. No 1. septembra līdz 10. oktobrim skaitliski visvairāk Covid-19 saslimušo ir tirdzniecības, valsts pārvaldes un aizsardzības nozarē. Ar Covid-19 saslimis arī partijas Latvija pirmajā vietā līderis Ainārs Šlesers, to izslimojis viņa domubiedrs Aldis Gobzems.

59 gadu vecumā miris bijušais Centrālās vēlēšanu komisijas vadītājs Arnis Cimdars. Pēc LTV informācijas, viņš miris no Covid-19. Cimdars šovasar bija viens no Aināra Šlesera izveidotās partijas Latvija pirmajā vietā dibinātājiem un tās ģenerālsekretārs. Partija bija pret obligātu vakcināciju pret Covid-19.

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks informēja, ka policijas lietvedībā ir gandrīz 20 kriminālprocesi saistībā ar aizdomām par viltus vakcināciju. Policija sākusi resorisko pārbaudi par Rīgā strādājošās pedagoģes sludinājumā laikrakstā Bauskas Dzīve izteikto vēlmi inficēties ar Covid-19.

Iekļūšanai ārstniecības iestādēs no 1. novembra ikvienam apmeklētājam būs jāveic Covid-19 ātrais antigēnu tests, šādu ierosinājumu atbalstīja valdība. To plānots ievērot visu ārkārtējās situācijas laiku — līdz 2022. gada 11. janvārim.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu