Vai iet uz labo pusi? • IR.lv

Vai iet uz labo pusi?

Valdis Dombrovskis. Zīmējums — Ernests Kļaiņš
Pauls Raudseps

Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis atgādina, ka budžeta deficīta groži pēc gada Eiropā atkal būs jāpievelk, un stāsta, kā atjaunojas ekonomiskā sadarbība ar ASV

Kad 2020. gada oktobrī Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena pēc pārbīdēm komisijā uzticēja Valdim Dombrovskim vienu no svarīgākajiem — tirdzniecības komisāra portfeli, bijušais Latvijas premjerministrs un vairāku krīžu veterāns nonāca kārtējā karstajā punktā. ASV prezidenta Donalda Trampa kurinātais tirdzniecības karš pret ES dega ar spilgtu liesmu, bet pasaules ekonomikas perspektīvas pēc jau pusgadu ilgušās pandēmijas bija gaužām neskaidras.

Gadu vēlāk ne vienas, ne otras krīzes sekas vēl nav pilnībā pārvarētas, turklāt uzplaiksnījušas jaunas problēmas — inflācija, strauji augošas gāzes cenas, piegādes ķēžu samezglojumi. 

Lai noskaidrotu, vai Dombrovskis redz gaismu šā tuneļa galā, viņa nesenās vizītes laikā Rīgā Ir devās uz komisāra biroju Eiropas Komisijas pārstāvniecībā. Tiesa, sarunu sākam ar tieši Latviju skarošiem jautājumiem. Dombrovska atbildības jomās ietilpst arī ES ekonomikas pārraudzība, tātad arī dalībvalstu budžetu pieskatīšana un pandēmijas pārvarēšanai radītais 724 miljardu eiro vērtais Atveseļošanas un noturības mehānisms.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu