Ir iesaka • IR.lv

Ir iesaka

21. oktobris. KONCERTFILMA. GADS BEZ KALENDĀRA PLATFORMĀ PRATAVETRAFEELS.LV. Grupas Prāta vētra jaunais albums būs pieejams neparastā formātā — studijā nofilmētas visas jaunā albuma dziesmas dzīvajā izpildījumā. Krāšņas dekorācijas, videoprojekcijas, speciāli veidota horeogrāfija, profesionāli dejotāji, neona grims, akrobāti un pat zirgs. Viesi — Tautumeitas, ansis, Dons, Intars Busulis un Krievijas aktieris Aleksandrs Petrovs. Režisors Kaspars Roga. Filma skatāma no 21. oktobra plkst. 20. Pratavetra.lv


21. oktobris. FILMA. GADS PĒC KARA RIGA IFF  TIEŠAISTĒ. Režisora Dāvja Sīmaņa jaunākā filma. 20. gadsimta sākumā jauns Rīgas šveicars Pēteris nonācis vēstures mijkrēslī. Viņš nenojauš, ka pasaule drīz vien mainīsies, un sāk sirreālu odiseju pa Eiropu. Par Hansu sevi dēvējošais Pēteris iekļaujas gan starp komunistiem un anarhistiem, gan protofašistiem un nacionālistiem. Identitātes krīze un iesētā sazvērestība ir nepiekāpīga: kas īsti ir Pēteris? Galvenajā lomā čehu aktieris Petrs Buhta. Seanss plkst. 19.


22. oktobris. FILMA. DABISKĀ GAISMA RIGA IFF TIEŠSAISTĒ. Šāgada Berlīnes kinofestivāla balvas par režiju (režisors Dēnešs Naģs) laureāte. Kopražojumā ar Latviju tapusī un šejienes mežos iemūžinātā filma ir veltījums Elema Kļimova 1985. gada satricinošajai drāmai Ej un skaties, uz kuru filma atsaucas ne reizi vien. Stāsta centrā — refleksija par emocionālo staignāju, kurā cilvēku noved dalība karā. Seanss plkst. 18.


24. oktobris. FILMA. MANS BRĀLIS SUPERVARONIS RIGA IFF TIEŠSAISTĒ. Itāļu ģimenes drāma un aizvadītā gada Eiropas Kinoakadēmijas jauniešu balvas laureāte. Filma vēsta par ģimeni, kuras jaunākā atvase ir dēlēns ar Dauna sindromu. Sirsnīgi un nereti humoristiski atainota pārējās ģimenes, it īpaši vecākā brāļa, centieni mazuļa atšķirību izskaidrot sev un apkārtējiem. Klasiska labo sajūtu jeb feel good filma, kas apliecina dažādības vērtību. Seanss plkst. 11.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu