Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Krīzes vadības padome pirmdien vienojās, ka Latvijā līdz 15. novembrim jāievieš mājsēde. Šajā laikā tiktu noteikta komandantstunda, varētu strādāt tikai pirmās nepieciešamības preču veikali un pulcēties ne vairāk kā 10 personas no divām mājsaimniecībām. Latvija ir pirmajā vietā pasaulē Covid-19 saslimstības ziņā. Pagājušajā nedēļā saslimušo skaits pieaudzis par 49%, bet par 56% — stacionēto pacientu skaits. No pirmdienas pārtraukta plānveida veselības aprūpes sniegšana slimnīcās.

Policija Cēsīs un Alūksnē aizdomās par viltus sertifikātu par Covid-19 vakcināciju izsniegšanu aizturēja trīs personas, divas no tām ir medicīnas iestādes darbinieces. Viena sertifikāta cena bijusi 250—300 eiro. 

Rīgas Satiksme no 25. oktobra varēs sākt e-talonu bloķēšanu tām pilngadīgām un pašvaldības atlaides saņemošām personām, kuras nav vakcinētas, pirmdien paziņoja uzņēmums.

Valsts prezidents Egils Levits pagājušajā nedēļā saņēma pozitīvu Covid-19 testa rezultātu. Tāpēc Igaunijas prezidents Alars Kariss, kas savā pirmajā ārvalstu vizītē apmeklēja Latviju, tikās ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (NA). 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu