Problēmlāči • IR.lv

Problēmlāči

Adrians Augustovskis stāv pie tā paša loga, kur septembra beigās ieraudzīja lāčus. Viņam tas bija interesants piedzīvojums, bet vecākiem Agnesei un Edgaram — nervoza pamācību meklēšana internetā. Foto — Ieva Puķe
Ieva Puķe

Nomaļo viensētu iemītniekus Valkas novadā šovasar sāka baidīt ciemos ieradušies lāči, bet pagājušonedēļ pekaiņi pārdroši parādījās arī Smiltenes novada Lobērģu centrā. Kāds būs dzīvnieku tālākais liktenis, izšķirsies šonedēļ. Viens esot skaidrs — kāds izdarījis lāča pakalpojumu lāčiem

Lācis pagalmā! Miskasti ārda! Ar skaļiem saucieniem Silnieku saimniece modinājusi ģimeni pusdesmitos sestdienas, 25. septembra, rītā. Dēls Adrians (14) ar brāli Arturu (9) vēroja notiekošo pa logu no pāris metru attāluma. Zaļais konteiners pie mājas stūra novietots tieši zēnu guļamistabas pusē. 

Klusajā viensētā piecus kilometrus no Valkas novada Vijciema centra mamma Agnese Dzene, kamēr visi vēl guļ, bija halātā iznākusi uz lieveņa uzpīpēt. Taču ātri saprata, ka meža ielokā nav viena. Durvju priekšā izmētāti atkritumi. Rokas stiepiena attālumā — tumšs stāvs. 

Igaunijas pierobežas iedzīvotājiem lāčus iztālēm gadās redzēt laiku pa laikam. Nu jau mirušais Agneses tēvs, mežsargs un mednieks, bija skaidrojis: no lāča nav jābaidās, lācis pie cilvēkiem nenāks. Ja redzi lāci, vienkārši stāvi, viņš aizies projām. 

Šie lāči — veseli divi — prom negāja, bet šiverēja ap viņu māju vienā mierā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu