Sveika un sveiks! • IR.lv

Sveika un sveiks!

Pauls Raudseps

Pielāgošanās ir 2021. gada rudens izaicinājums un nepieciešamība.

Vēl pat gada sākumā kādam varēja šķist, ka vairs tikai nedaudz jāpaciešas un tad atkal varēsim atgriezties vecajos, labajos laikos, taču tagad visiem jābūt skaidram — SARS-CoV-2 vīruss ir būtiski izmainījis sabiedrību un tautsaimniecību, un agrākajā realitātē vairs neatgriezīsimies. Esam bijuši spiesti mainīt gan savus darba, gan iepirkšanās, gan izklaides ieradumus, un, sev par zināmu pārsteigumu, esam atklājuši, ka vismaz dažas no šīm izmaiņām nav nemaz tik sliktas. Jau pirms pandēmijas bija uzņēmumi, kuri sāka ieviest tā saukto «hibrīddarbu», bet, kā lasīsit rakstā par izmaiņām biroju telpu izmantošanā, pandēmija šīs pārmaiņas paātrinājusi un nostiprinājusi.

Mainās arī mūsu vērtības. Kā liecina Nord DDB Riga pētījums par Baltijas valstīs iecienītākajiem zīmoliem, pirmo reizi nozīmīgākais apstāklis, kurš nosaka zīmola vērtējumu, ir cilvēcīgums — uzņēmuma labie darbi un sociālā atbildība —, kas apsteidzis kvalitāti, izdevīgumu un vairākas citas īpašības. Laikā, kad sociālā distancēšanās un maskām aizsegtas sejas diemžēl kļuvušas par nepieciešamu normu, mēs acīmredzot visvairāk alkstam pēc sajūtas, ka par mums kāds piedomā un parūpējas.

Šajā laikā īpaši jārūpējas par savu veselību, un tāpēc pirmo reizi E. Gulbja Laboratorija iekļuvusi Latvijas 50 mīlētāko zīmolu topā. Žurnālā arī parādām, ka šajā jomā veidojas veselīga konkurence, tāpēc intervējam Stellu Lapiņu, kura vienpadsmit gadu laikā pārvērtusi Centrālo laboratoriju par vienu no lielākajiem nozares uzņēmumiem Baltijā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu