Sarkanā zona • IR.lv

Sarkanā zona

1
Pauls Raudseps

Uzslava LDDK, kas prasa tiesības noteikt pienākumu darbiniekiem vakcinēties

Nesen uzkurināju nelielu cepienu sociālajos tīklos ar ierakstu: «Jau kuro reizi restorānā/kafejnīcā man nepārbauda sertifikātu. Ja nozare nespēj ievērot drošības noteikumus, tad jāatgriežas pie sistēmas, ka ēdiens pieejams tikai līdzņemšanai. Lai vaino paši sevi. Labāk tukši restorāni nekā pārpilnas slimnīcas.»

Pēc simtiem «sirsniņu» un «laiku» tviterī un feisbukā (kā arī pilnīgi prognozējamas lamu un glupību gūzmas) ko varam secināt?

Ka daudziem ierasti saprātīgiem, solīdiem cilvēkiem mērs ir pilns.

Ir grūti neizjust sašutumu, ja redzam, kā indīgs pārprastas tolerances, kūtruma, vēlmju domāšanas un ciniska savtīguma kokteilis draud Latviju atkal gāzt gar zemi, lai gan jau kopš pavasara mums visiem ir bijusi pieejama ērta, droša, bezmaksas vakcinācija, kas ne tikai sniedz būtisku aizsardzību katram individuāli pret smagu saslimšanu un nāvi, bet arī dod iespēju ikdienas dzīvei atgriezties kaut cik normālās sliedēs, pasargāt gan ekonomiku, gan darbavietas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu