Izsīkst pacietība • IR.lv

Izsīkst pacietība

4
Pauls Raudseps

Baidens liek miljoniem amerikāņu vakcinēties. Latvija auklējas ar antivakseriem

Pagājušajā ceturtdienā ASV prezidents Džo Baidens uzstājās ar runu, kuras tēzes un pat daudzas detaļas varētu lieti noderēt arī kādam Latvijas politiskajam līderim.

Baidens bez aplinkiem pateica, ka «daudzi no mums ir neapmierināti», jo miljoniem amerikāņu nav vēl vakcinējušies un nodara lielu postu. Viņi «pārpilda slimnīcas, pārņem ātrās palīdzības telpas un intensīvās terapijas nodaļas un neatstāj vietu slimniekiem ar infarktu, pankreatītu vai vēzi».

Baidens nav gatavs pieļaut, «ka šāda rīcība rada kavēkļus amerikāņu vairākumam, kurš ir izpildījis savu pienākumu un grib atgriezties pie normālas dzīves. (..) Tas nav jautājums par brīvību vai personīgo izvēli, bet ir par sevis un apkārtējo aizsargāšanu».

Lai izbeigtu antivakseru māžošanos, Baidens paziņoja, ka ASV valdība izsludinās ārkārtas noteikumus, kuri uzliks pienākumu visiem darba devējiem ar 100 vai vairāk darbiniekiem nodrošināt, ka tie visi ir vai nu vakcinēti, vai arī reizi nedēļā uzrāda negatīvu Covid-19 testu. «Mēs pasargāsim vakcinētos darbiniekus no nevakcinētajiem.» Pienākums vakcinēties būs visiem medicīnas iestādēs strādājošajiem, visiem federālās valdības darbiniekiem, kā arī visiem uzņēmumiem, kuri saņem valsts pasūtījumus. Baidens arī aicināja štatu gubernatorus, kuru pakļautībā atrodas izglītības nozare, noteikt visiem skolās strādājošajiem pienākumu vakcinēties. Kopumā Baidena rīkojumi attiecas uz 100 miljoniem amerikāņu — divām trešdaļām no visiem nodarbinātajiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu