Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

ROMĀNS. JEVGĒŅIJA ŅEKRASOVA. KATJA UN KIKIMORA. IZDEVNIECĪBA PĒTERGAILIS. Desmitgadniece Katja kopā ar vecākiem mitinās daudzdzīvokļu paneļu mājas 11. stāvā. Pasaulei Katja nav vajadzīga: vienaldzība skolā, vienaldzība mājās. Bet pēkšņi iejaucas Kikimora, kas dzīvo virtuvē aiz plīts, un abas negribot pārspēj cietsirdībā tos, kas līdz šim kropļojuši viņu dzīvi. Autore, vērtējot savu varoni, min līdzības ar Selindžera Uz kraujas rudzu laukā un Peļevina Maskava—Gailīši tēliem. Apgāda cena 11,50 €.


DZEJA. JURIS KRONBERGS. DEBESĪS DIEVS BĪDA MĒBELES. IZDEVNIECĪBA DIENAS GRĀMATA. 
«Apbrīnoju psiholoģiski precīzo laika izjūtu, atbrīvotību, valodas rotaļas, Jurim raksturīgo ironiju un asprātību. Iespējams, šis ir spēcīgākais viņa dzejoļu krājums. Reti savus labākos dzejoļus dzejnieks uzraksta mūža beigās, bet, manuprāt, Juris to ir izdarījis, it kā atvadoties, it kā cenšoties ieķerties dzīvē ar vārdu nagiem — asiem un maigiem,» raksta grāmatas redaktors Guntars Godiņš. Apgāda cena 5,51 €.


ROMĀNS. DZINTARS TILAKS. KŪLENIS. IZDEVNIECĪBA ZVAIGZNE ABC. 
Spraigs romāns par brīdi, kad dzīve apmet kūleni un nonāc neierastās situācijās. Romāna galvenajam varonim Linardam tas pienāk ceļā pa Latvijas laukiem. Viņa lielisko auto nostopē kāda jauna meitene, un Linards spontāni izlemj noticēt Ances stāstam… Tā sākas viņu abu un vēl vairāku citu ļaužu piedzīvojumi. Pieejama e-grāmata. Grāmatas cena 13,99 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu