«Paskaties, meitiņ, rekur Tuta!» • IR.lv

«Paskaties, meitiņ, rekur Tuta!»

Liene Sebre. Foto — Gints Ivuškāns
Agnese Meiere

Aktrises Lienes Sebres spēlētā televīzijas bērnu raidījuma varone Tuta ir radījusi īstu ažiotāžu — biļetes uz Tutas koncertiem Vasaras ceļojums, kas vēl turpināsies visu septembri, izpirka dažu stundu laikā

Īsti nevar saprast, kurš uzvarēs divcīņā — saule vai lietus mākoņi, bet aktrise bezbailīgi atminas ar velosipēdu. Šādi esot ātrāk, un viņas ikdienas skrējienā laikam ir liela nozīme. Jāpaspēj ne tikai nospēlēt Tutas izrādes un piedalīties LTV raidījumā Tutas lietas, bet arī vadīt bērnu ballītes ar Tutas piedalīšanos. Bet vēl svarīgāk — būt kopā ar meitu Emīliju, dzīvesbiedru Ģirtu Liuziniku un viņa dēliem Knutu un Evertu. Ak jā, un vēl studēt kultūras menedžmentu maģistrantūrā.

Liene ir arī Nacionālā teātra štata aktrise, un viņas kontā ir jau vairāk nekā 10 lomu. Diemžēl šobrīd — diezgan liels klusums. Tas liek gan izsamist, gan arī novērtēt laika logus, kas saņemti dāvanā. Un prātot par to, vai teātris vispār ir aktrises īstā vieta, vai varbūt ceļš vedīs pavisam kur citur?

Tikmēr aktrises dzīvesbiedrs iesaka novērtēt brīdi šeit un tagad. Un tas nozīmē — bērnu čalām pārpildītus koncertus, pārlaimīgus mazos skatītājus un vismaz mirkļa sajūtu, ka ir labi.

Šobrīd lielu vietu tavā dzīvē ieņem Tutas lietas — gan izglītojošs raidījums bērniem, gan vesela koncertizrāžu sērija.
Tutas lietas ir īsts veiksmes stāsts. Pirms pāris gadiem radās doma veidot saturīgu un izglītojošu raidījumu bērniem, taču mums pat prātā nenāca, ka no tā visa sanāks kaut kas tik liels. Bet nu jau šis projekts sāk savu dzīvi. Tutas tēls kļuvis tik zināms, ka to pazīst visi un visur. Taču Tutai ir mana seja, līdz ar to neapzināti ar šo tēlu esmu saplūdusi. Esmu Tutas aizstāve ikdienā. Visur, kur eju, man ir jāreprezentē sevi tā, kā es gribētu, lai mēs reprezentējam Tutu. Ja es sabojātu savu reputāciju, tas, protams, būtu slikti. Bet Tutas reputāciju es nedrīkstu sabojāt nekādā gadījumā, jo aiz viņas stāv daudz bērnu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu