Agra Rikardi, krāj knupīšus • IR.lv

Agra Rikardi, krāj knupīšus

Agrai Rikardi ir 121 knupītis, kas reiz bijusi nozīmīga lieta kādam bērnam. Viņa sevi dēvē par knupīšu krustmāti un aicina — ja Latvijā ir kāda amatmāsa, lai atsaucas! Gribētu izveidot vietas, kur bērniņi var atvadīties no kupīšiem, un rīkot ģimenēm pasākumus. Foto — Alise Zita Zeidaka
Alise Zita Zeidaka

Valdgales dzirnavu saimniecei Agrai Rikardi ir «pupiņu» krelles — uz aukliņas savērti knupīši. To Agrai ir tik daudz, ka ap kaklu visiem vietas nepietiktu. Pirms 18 gadiem Sabilē, gaidot autobusu, viņa pamanīja kāda bērniņa pazaudēto knupīti, un kopš tā laika «pupiņi» viņu atrod paši.

Sabiles knupīti Agra mājās novietoja uz dekoratīva paliktnīša, kur tas kalpojis kā istabas rotājums. Piecu sešu gadu laikā paliktnis kļuva knupīšu pilns. Gatavodamās savas dzimšanas dienas svinībām, Agra domāja: «Jāuzver uz akliņas un jāpakarina istabā.» Draudzenes atnākušas ciemos un brīnījušās. «Bet nākamajā jubilejā jau dāvināja knupīšus, ko pašas pacēlušas.»

Lieki piebilst, ka skaitās tikai tādi, ko pazaudējis kāds ķipars un atradusi vērīga acs. Līdz šim pie Agras nonākuši 122 knupīši, taču viens ir īpašs un neatbilst kolekcionēšanas «noteikumam». Pirms pāris nedēļām ieradās Agras mazmeita un pasniedza vecmammai skaistu kastīti. «Čaukstošajā papīriņā knupītis. O, tagad to man būs 122!» Bet mazmeita teikusi — šis paredzēts nevis kolekcijai, bet citam nolūkam. Agras mazmazbērniņam. 

««Pupiņi» ir tik mīļi un skaisti! Un no tik dažādām vietām,» lepojas Agra. Piemēram, Vācijā divu nedēļu laikā Agra atrada trīs. Viņas krājumā ir arī tāds, kurš atrasts smiltīs starp akmeņiem pie jūras Nordernejas salā Vācijā. To Agra atceras — ar hameleoniņu. Bet no viņas vīra Džuzepes dzimtenes Itālijas, uz kuru ģimene bieži dodas, gan, par brīnumu, neviena Agras krājumā nav. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu