Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Pagājušajā nedēļā ar Covid-19 inficēto skaits Latvijā pieaudzis par 34%, informēja SPKC. Eiropas valstu vidējais 14 dienu kumulatīvais saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju samazinājies līdz 209,4 (iepriekš 214,3), bet Latvijas rādītājs pieaudzis līdz 49,3 (iepriekš 38,8). Saslimstības pieaugums novērots visās vecuma grupās, it īpaši 30—49 gadus veco vidū. Nevakcinētiem un daļēji vakcinētiem cilvēkiem Covid-19 konstatēts 2,6 reizes biežāk nekā pilnībā vakcinētiem.

Aizdomās par kukuļa došanu ārstam un vakcinācijas pret Covid-19 imitāciju Rīgas reģionā policija aizturējusi septiņas personas, divas no tām ir medicīnas māsas. Ierosināti trīs kriminālprocesi, vienā no tiem fiktīva vakcinācija nodrošināta vairāk nekā 200 cilvēkiem. Pēc tam policija atklājusi vēl vienu fiktīvas vakcinācijas vietu, divas personas aizturētas, viena no tām ir medicīnas māsa. Viņa apcietināta. Gan mediķu arodbiedrība, gan Latvijas Māsu asociācija nosodīja notikušo. Policija aicina atsaukties cilvēkus, kuri maksājuši par vakcinācijas imitāciju.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests vērsies policijā par apzinātu mediķu darba traucēšanu izsaukuma laikā svētdien. Dienesta vadība pieļauj, ka izsaukums bijusi apzināta provokācija. 

Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs pagājušajā nedēļā informēja, ka aizliedzis katoļu draudzēs no kanceles apšaubīt vakcināciju pret Covid-19. Par vakcinācijas apšaubīšanu no amata atstādināts Tukuma Romas katoļu draudzes prāvests Aleksandrs Stepanovs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu