Celmlauži • IR.lv

Celmlauži

2
Jānis Siksnis. Foto — LETA
Māra Miķelsone

Pagājušajā nedēļā Saeima ar pārliecinošu balsu vairākumu amatos apstiprināja jaunās Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes trīs locekļus. Kas viņiem jāpaveic?

Viņus gaida celmlaužu cienīgs darbs, atzinusi Rīgas Stradiņa universitātes profesore Anda Rožukalne. 4. augustā Saeima ar pārliecinošu balsu vairākumu Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) amatos uz četriem gadiem apstiprināja Sanitu Upleju-Jegermani, Jāni Eglīti un Jāni Siksni. Visi ir profesionāli žurnālisti. Katru izvirzīja sava institūcija — Siksni Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padome, Eglīti — Saeima, Valsts prezidents — Upleju-Jegermani.

Tūlīt pēc ievēlēšanas jaunā SEPLP par vadītāju izraudzījās bijušo Baltijas Mediju izcilības centra projektu direktoru Siksni. Viņš ilgus gadus darbojies Latvijas Radio, bijis tā valdes loceklis un ģenerāldirektors, bet nepilnus divus gadus — arī prezidenta Raimonda Vējoņa preses padomnieks. Ar lielu mediju darba pieredzi ir arī Upleja-Jegermane, sākot no darba laikrakstā Diena, beidzot ar portāla La.lv galvenās redaktores un Delfi žurnālistes pienākumiem. Eglītis pērn tika ievēlēts par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekli, kur bija atbildīgs par Latvijas Radio pārraudzību, pirms tam bijis žurnālists TV3.

Viens no pirmajiem SEPLP paveicamajiem darbiem ir pusgada laikā pēc padomes apstiprināšanas izstrādāt un iesniegt parlamentā koncepciju par apvienota sabiedriskā elektroniskā plašsaziņas līdzekļa izveidošanu, darbību un finansējumu. SEPLP amatos jāapstiprina gan sabiedrisko mediju valdes, gan galvenais redaktors un ombuds. Tātad jaunās institūcijas ietekme uz Latvijas mediju vidi būs ievērojama.

Ir jaunās padomes locekļiem uzdeva astoņus jautājumus. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu