Podkāsts nr.91: Homoseksuālisma nezināmā vēsture Latvijā. Covid loterija. Reira nodoklis • IR.lv

Podkāsts nr.91: Homoseksuālisma nezināmā vēsture Latvijā. Covid loterija. Reira nodoklis

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Kariņš: minimālās sociālās iemaksas «tikai un vienīgi veicinās nelegālās nodarbinātības pieaugumu»

Šonedēļ Rīgā notiek Baltijas Praids, kura mērķis ir atvērt sabiedrībai acis un parādīt mūsu valstī dzīvo cilvēki ar dažādām seksualitātēm, un tas ir normāli. Turklāt tas nav nekāds jaunums. Praida nedēļā tiek prezentēta grāmatas «Slēptā dzīve: Homoseksuāļa dienasgrāmatas» pirmais sējumus. Tas ir unikāls materiāls Kaspara Aleksandra Irbes pieraksti par pirmskara un kara laika Latviju, kuros viņš apraksta arī homoseksuālistu dzīvi tajos gados. Raidierakstā skaidrojam, kāpēc šis pagātnes liecinieks svarīgs arī mums šodien.

Kārtējā politiskā plēšanās par Covid ierobežošanu sākusies ap valdības ieceri rīkot loteriju, lai veicinātu vakcinēšanos. Pēdējās nedēļās manāmi pieaugusi pretestība finanšu ministra Reira ieviestajai minimālajai sociālai iemaksai. Par visiem šiem un vēl arī citiem jautājumiem diskutē Anda Burve-Rozīte, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps.

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt šo podkāstu — abonēt Ir.

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu