Žurnāls: Vai obligāta vakcinācija pedagogiem kļūs problēma? • IR.lv

Žurnāls: Vai obligāta vakcinācija pedagogiem kļūs problēma?

4
Ilustratīvs attēls

Patieso ainu, cik daudz pedagogu nevēlēsies vakcinēties pret Covid-19, redzēsim tikai ap 16.—18. augustu, kad lielākā daļa skolotāju atgriezīsies darbā no atvaļinājumiem. «Šobrīd ir tāds klusums pirms vētras,» saka Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) vadītājs Rūdolfs Kalvāns. Žurnālam Ir viņš teic, ka skolu direktorus pārstāvošā asociācija ir paudusi konceptuālu atbalstu likuma grozījumiem par obligātu vakcināciju skolu darbiniekiem un «šobrīd no direktoriem nav saņemti trauksmes signāli, ka tā būtu problēma».

Žurnāls atgādina, ka Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) aptauja, kurā piedalījušies vairāk nekā 6800 respondentu, rāda, ka gandrīz 27% pedagogu būtu gatavi «pamest darbu izglītības iestādē, ja vakcinēšanās būtu noteikta kā obligāta». LIZDA vadītāja Inga Vanaga Ir skaidroja, ka šis procents, visticamāk, ir pārspīlēts un trešdaļa skolas nepametīs. Viņasprāt, aptaujā «daļa vēl cenšas iestāties par savu viedokli», bet, kad būs jāpieņem lēmums, nostāja mainīsies. Tomēr «tie varētu būt virs 1000 pedagogu». Ja katrā izglītības iestādē ir 1—2 darbinieki, kas ir kategoriski pret vakcināciju, tad 1000 ir reāls skaitlis, paredz Vanaga.

Kalvāns piekrīt, ka aptaujas norises brīdis nebija veiksmīgs — skolotāji bija saērcināti, bet tad, kad būtu jārīkojas, liela daļa nepieņemtu lēmumu aiziet. «Šādi aiziet no sistēmas var tikai vecuma pensiju sasniegušie vai gados ļoti jauni cilvēki,» saka Kalvāns un uzsver, ka «lielākoties mēs runājam par skolotājiem 50—55 gadu vecumā, kuri skolā ir nostrādājuši vismaz 20 gadus, tā ir viņu vienīgā profesija, vienīgās prasmes. Aiziet kaut kur citur nav tik vienkārši». Viņš arī nav dzirdējis, ka kādā skolā nebūtu vakcinēti 10 vai vairāk pedagogu.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Ja vēlaties abonēt žurnālu Ir, spiediet šeit.

 

Komentāri (4)

J.Biotops 06.08.2021. 15.57

Antivakseru argumentācija pret infektologiem un visu medicīnas zinātni ir precīzi tā pati, ko vides aizstāvji jau gadus 30 veiksmīgi lieto pret lauksaimniecības un meža zinātniekiem. Statistikas kropļojumi un vajadzības brīdī principiāls noliegums arī saskan.
Kāpēc lai sabiedrība, kura svēti tic zaļajam kursam, pēkšņi sāktu ņemt par pilnu kaut kādus vīrusu pētniekus, varai kalpojošus epidemologus un netīra biznesa uzpirktus dakterus?
Loģiski, ka darba tautu pārstāvošo arodbiedrību vadoņi b.b.Vanaga, Baldzēns, Keris arī nepadodas varas kalpu demagoģijai. Arodbiedrības taču ir nekļūdīgas, vai ne?

0
0
Atbildēt

1

    andrejs > J.Biotops 08.08.2021. 10.57

    A. god. J.Biotops laikam nav ievērojis, ka viņa tik ļoti nīstie zaļie ir vienā brandžā gan ar zilo (un citu nokrāsu perversiju) aizstāvjiem, gan ari vieni no tiem, kas atbalsta ierobežojumus veseliem cilvēkiem.
    Pirms gada Polijā bija kārtējie protesti pret klimata pārmaiņām un tur priekšā aktīvi plivinājās oranžmatainas meitenes ar plakātiem – “LGBT par ‘zaļu’ Poliju” . Zaļie gan ir arī ar abām rokām par migrantu iepludināšanu, kuriem gan viss šis eldžībītī laikam ne pārāk…
    Visi šie murgi nāk no vienas ideoloģijas – t.s. “kultūrmarksisma”.
    Ne jau velti arī IRsis atrodas šo “vērtību” aizstāvju pirmajās rindās.
    p.s. Dumpis arī ir nekļūdīgs, vai ne?
    p.p.s. Vai Biotops nopietni tic, ka ASV oficiālajā statistikā minētie 600 tūkst,iedzīvotāju ir miruši tieši no Covid? Un vai cīņa ar Covid ASV vienlaikus nebija cīņa ar Trampu?

    0
    0
    Atbildēt

    0

QAnon 05.08.2021. 14.20

Kā zināms, propagandoni izmanto demagoģiju un puspatiesības. Puspatiesības piemēri: Kariņa un Pavļuta vēlētājs nemaz nezin, ka Zviedrijā, kur ir laba epidemioloģiskā situācija, nevienu dienu nav bijusi obligāta masku nēsāšana, vairāk, kā 20 ASV štatos, kur pagājušo vasaru gubernatori un mēri neatbalstīja laupīšanas un dedzināšanas, ir atcelti visi ierobežojumi, tur ir normāla dzīve, ir aktīva saimnieciskā darbība un uz turieni mūk demokrātu nomocītais bizness un pilsoņi. Tajos štatos ar Covid saslimušo nav vairāk, kā reakcionāru pārvaldītos, toties tur mazāk slimo ar citām slimībām, kuras veicinājis masku nēsāšanas fiziskais un emocionālais nogurums un panikas pandēmijas stress, mazāk izjukušo ģimeņu, mazāka noziedzība un mazāks pašnāvību skaits.
Singapūra, kas ir viena no pasaules ekonomiski visattīstītākām valstīm, Covid 19 ir pasludināts, kā viens no gripas paveidiem, ir atcelti visi ierobežojumi un epidēmijas mazināšas nolūkiem veic vispārēju testēšanu un inficēto izolēšanu vai ārstēšanu nepieciešamības gadījumos. Vjetnamā, kura pēc ilgstošās draudzības ar Maskavu, tagad strauji attīstās, Saigonas pilsētā bija nolemts testēt visus 13 miljonus iedzīvotāju un tas, noteikti ir vissaprātīgākais veids, lai ātrāk atgrieztos normnālā dzīvē.
Baidos, ka tādi morālie invalīdi, Covid 19 marodieri, kā Kariņš, Pavļuts, Mikrons, viņa zilais draudziņš Trudo, Baidens un citi ienaidnieki, sapņo Covid 19 ekspluatēt vēl desmitiem gadu.

+1
-2
Atbildēt

1

    J.Biotops > 100pants 06.08.2021. 22.53

    Tikai Baidens, Trudo…?
    Nebūs tik vienkārši.
    Projekts C19 izstrādāts pašas 300tu komitejas uzdevumā. Mērķis – visi gudrākie cilvēki atteiksies vakcinēties, saslims un apmirs. Tā attīrot sabiedrību no gudrajiem tiks izveidota viegli pārvaldāma vakcinēto muļķu pasaule. Jūs taču mums, muļķiem, nepiebiedrosieties?

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu