Nezaudēt apetīti • IR.lv

Nezaudēt apetīti

Festivāla vizuālo identitāti šogad radījis scenogrāfs Kristaps Kramiņš. Publicitātes foto
Marija Leskavniece

Nedēļas nogalē Valmieras Vasaras teātra festivālā skatāmas sešas speciāli tapušas izrādes un ir iespēja novērtēt jaunos teātra profesionāļus

Pasaule cita acīm. Šāds vadmotīvs šogad dots festivālam, cerot modināt saskarsmes prieku un empātiju gan mākslas darbu radītājos, gan skatītājos. 

«Laikmetā, kurā personība un lielais «Es» izvirzīti pilnīgā centrā, mēs aicinām māksliniekus padomāt plašāk,» saka festivāla programmas veidotājs režisors Jānis Znotiņš. «Aicinājām māksliniekus neuzmest lūpu par situāciju pasaulē, bet šo laiku izmantot kā iespēju atrast citādu formu, kā satikties ar cilvēkiem.» 

Viena no festivāla firmas zīmēm ir neierasti spēles laukumi un neparastas izrāžu formas. Arī šogad četri no astoņiem iestudējumiem ir «staigājamas» izrādes, tajās skatītāji kustēsies pa Valmieru.

Skābā skudru drāma

Piemēram, kādā dzīvojamo māju kvartālā kopā ar aktieriem varēs izstaigāt jaunās režisores Māras Uzuliņas veidoto «skābo skudru drāmu» Bumba nerunā par zēnu, kurš nemāk runāt, bet ļoti grib draudzēties. Māra ir pērn festivāla laikā aizsāktā Bērnu un jauniešu teātra institūta mācību dalībniece, kurai šogad uzticēts lielāks radošs darbs. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu