Ievērojami jaunumi • IR.lv

Ievērojami jaunumi

Jānis Vēvers

Kāds varētu būt karstās vasaras komplekts? Kad mugurā apģērba maz un arī kabatu nav daudz, varbūt patiešām prātīgi ir neapkrauties ar lieliem un smagiem «dzelžiem». Katrā ziņā beidzot mazāku viedierīču cienītājiem ir, no kā izvēlēties. Savukārt olimpisko spēļu laiks ir labs brīdis «nobruņoties» ar kvalitatīvu televizoru, kurā katrs izšķirošais centimetrs būs kā uz delnas

QLED. Atjaunots

Samsung Neo QLED QN95A
Korejiešu QLED tehnoloģijas televizori ilgus gadus priecēja ar izteiksmīgām krāsām un niansētām detaļām. Uzlabotā Neo QLED tehnoloģija, kā jau liecina nosaukums, atnesusi jaunas iespējas. Tā izmanto precīzu gaismas kontroli, lai izceltu vissīkākās toņu atšķirības. Rezultātā pat tumšākie laukumi ekrānā nav viendabīgi un Eiropas futbola čempionāta stadionu zālienā šķietami varēja ieraudzīt katru stiebru. Satura izšķirtspējas paaugstināšanas algoritms, sulīgās krāsas un jaudīgais skaļrunis padarīja futbola čempionāta izšķirošo maču vērošanu 55 collu televizora QN95A ekrānā par patiesi aizraujošu piedzīvojumu. Savukārt nelietošanas brīdī televizors prot saplūst ar interjeru vai kļūst par prāvu gleznu, attēlojot ekrānā skaistu mākslas darbu. Iepriecināja pat tālvadības pults, jo beidzot ražotājs sapratis, ka niecīgo tai nepieciešamo elektrības daudzumu var sarūpēt ne tikai ar divām «pirkstiņu» baterijām, bet arī ar saules paneli. 55 collu modeļa cena — 1899 eiro.

Mazāks ir labāks?


Asus Zenfone 8
Piemeklēt jaudīgu viedtelefonu mazākai plaukstai nupat ir kļuvis par gandrīz neiespējamu misiju, jo faktiski visi flagmaņi ir pusgrāmatas izmērā. Situāciju steidz labot uzņēmums Asus, laižot pārdošanā mūsdienām neparasti kompakto Zenfone 8. Tas piesaista uzmanību ar interesantu kombināciju — salīdzinoši mazu, bet kvalitatīvu 5,9 collu AMOLED displeju ar 1080 x 2400 pikseļu izšķirtspēju un 120 Hz atsvaidzes ātrumu, kā arī ļoti jaudīgu astoņu kodolu Qualcomm Snapdragon 888 procesoru un līdz pat 16 GB operatīvo atmiņu. Vērts izcelt arī IP68 mitruma noturību, ekrānā iestrādāto pirkstu nospiedumu lasītāju un 4000 mAh akumulatoru. Interesanti, ka Zenfone 8 pat ir 3,5 mm austiņu pieslēgvieta. Aizmugurējā duālā fotokamera no pirmā acu skatiena šķiet neizteiksmīga, taču Sony 64 MP galvenais un 12 MP ultra platleņķa attēla sensori savu darbu paveic labi. Kopumā šis 169 gramus smagais tālrunis atstāj labu iespaidu un noderēs tiem, kuri vēlas mazāku telefonu. Cena ap 600 eiro.

Austiņas kā rotaslieta


Sony WF-1000XM4
Ražotāji bezvadu ieaušus parasti cenšas padarīt pēc iespējas kompaktākus un neuzkrītošākus, turpretim Sony gājis pretēju ceļu. Jaunākajā modelī 1000XM4 dizainam ir ārkārtīgi liela nozīme. Sākot ar uzlādes kārbiņu, kas izskatās kā no akmens izkalta, bet patiesībā izgatavota no savdabīga papīra maisījuma, un beidzot ar bronzas krāsas ārējiem mikrofoniem uz ieaušu virsmas. Tos nudien nevar nepamanīt. Arī pašas austiņas ir paprāvas, tomēr ausīs turas labi. Nozīmīga loma tajā ir mīkstajiem uzgaļiem. Ielikti ausī, ieauši balsī paziņo, ka ir pilnībā uzlādēti. Tas nozīmē, ka tie spēs darboties vismaz turpmākās astoņas stundas. Savukārt kārbiņā ir elektrības krājumi vēl 16 stundām. Ar pāris piesitieniem to skārienjutīgajai virsmai var aktivizēt trokšņu slāpēšanas režīmu, kas efektīvi novāc liekās skaņas, vai Quick Attention, kas ļauj sarunāties, neizņemot austiņas. Headphones Connect lietotnē arī pieejams režīmiem bagāts ekvalaizers, kurā var izvēlēties pat spēcīgus basus. Un tie skan negaidīti izteiksmīgi. Cena 280 eiro.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu