Sveika un sveiks! • IR.lv

Sveika un sveiks!

Pauls Raudseps

Ātrāk! Augstāk! Spēcīgāk!

Ir Nauda numura nodošana tipogrāfijā notiek vienlaikus ar Tokijas olimpisko spēļu pirmajām sacensībām, un šķiet, ka šī sakritība nav nejauša, jo visos šā žurnāla varoņos mājo izteikts sacensības gars un katrs savā «disciplīnā» jeb uzņēmējdarbības jomā cīnās par pirmo vietu.

Ātrāk! Numura sprinteris ir Ventspils uzņēmums Azeron. Sacensības gars jau iekodēts Azeron biznesa gēnos, jo viņu produkts radās, lai apmierinātu pašu uzņēmuma dibinātāju — geimeru jeb videospēļu entuziastu — personīgo vēlmi pēc tastatūras, ar kuru varētu ātrāk piespiest spēles laikā vajadzīgās taustiņu kombinācijas. Pirmo prototipu izveidoja no koka un skrūvēm, bet, kad 2019. gada septembrī Azeron deva iespēju visiem interesentiem pasūtīt tastatūras komerciālo versiju, pirmajās četrās minūtēs viņi ietirgoja 50 000 eiro un mājaslapa bija gandrīz uzreiz jāslēdz, lai netiktu pasūtīts vairāk, nekā uzņēmums spēj saražot. 

Augstāk! Pēc maijā saņemtās ziņas, ka Printful kļuvis par pirmo Latvijā izloloto uzņēmumu, kurš novērtēts par vairāk nekā vienu miljardu ASV dolāru, dabisks ir jautājums — kurš būs nākamais vienradzis, kas sīvajā jaunuzņēmumu sacensībā veiksmīgi pārlēks šai augstajai barjerai? Iepazīstinām lasītājus ar pieciem uzņēmumiem, kuriem ir labas izredzes plūkt vienradžu skriešanās sacensības laurus — Giraffe360, Nordigen, Localise, Mintos un Whimsical —, tomēr, kā jebkurā sporta veidā, rezultāti nav iepriekš prognozējami, un vienmēr ir iespējami pārsteigumi. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu