Atrakcijas kā dārzs • IR.lv

Atrakcijas kā dārzs

Ivars Ciaguns, Tarzāna parku saimnieks. Foto — Edmunds Brencis
Ieva Jakone

Piecus jaudīgus piedzīvojumu parkus visā Latvijā uzņēmējs Ivars Ciaguns izaudzējis no vienas rodeļu trases Siguldas nogāzē. Kādu pieredzi viņš biznesā pārnesis no sporta, būdams savulaik labākais kalnu slēpotājs Latvijā?

Siguldas Pilsētas trases pakājē, vietā, kur ziemā kārtojas rindas uz slēpotāju pacēlāju, stāv paliels bamperlaivu baseins. Sēžos vienā no tām, lai izbrauktu līkumu. Uz šādu izklaidi mani uzaicina piedzīvojumu parku Tarzāns saimnieks Ivars Ciaguns, un kā gan lai atsaku dienā, kad termometra stabiņš rāda vairāk nekā 30 grādus un šurp esmu atbraukusi mašīnā bez gaisa kondicionētāja?! 

Sanāk vesela ūdenskauja, triecoties pretinieka laivā un raidot viņa virzienā ūdens strūklu. Turklāt tās nav vis šādas tādas, bet gan pasaulē labākās bamperlaivas, pasūtītas no Amerikas, Ivars vēlāk pastāsta. Smaidīgs un brīvs. Tāds parku saimnieks iet cauri prieka un azarta piepildītajam Siguldas Tarzāna parkam, ik pa brīdim metot ar roku kādam garāmgājējam. 

Uz sarunu apsēžamies paēnī aiz restorāna, un virs mums ik pēc brītiņa pa gaisa trosi aizšļūc kāds parka apmeklētājs. 15 gadu laikā Ivars Ciaguns izbūvējis kopumā piecus piedzīvojumu parkus Siguldā, Jūrmalā, Liepājā, Tērvetē un Daugavpilī, kur viesi aicināti izmēģināt šķēršļu trases, tīklu parkus, batutus, rodeļus, kameršļūkšanu, milzu šūpoles, katapultas un vēl, un vēl.

Lipinot un knibinot

Ivara bizness iesākās 2007. gadā, kad pie Siguldas Pilsētas trases viņš atvēra rodeļu trasi un krēslu pacēlāju. Rodeļi te stāv joprojām, turklāt ir viena no ienesīgākajām un iecienītākajām parka atrakcijām. Lai pirms 14 gadiem šo trasi izveidotu, bija nepieciešama liela ticība savai idejai un arī lielas investīcijas. Daļu naudas uzņēmējam aizdeva ģimene, atlikušo — banka. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu