Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Latvijā ar Covid-19 inficēto skaits vairs nemazinās, pirmdien brīdināja SPKC. Izteiktāka saslimstība pašlaik vērojama 20—29 gadus vecu cilvēku vidū. Pagājušajā nedēļā no citām valstīm ievesto Covid-19 gadījumu īpatsvars Latvijā sasniedzis 21,1%. Covid-19 lipīgais delta variants Latvijā jau dominē — tas atklāts 54% gadījumu, teica veselības ministrs Daniels Pavļuts (A/P).


Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja piektdien nolēma no rezerves fonda novirzīt 1,725 miljonus eiro Rīgas izglītības iestādēm, kurās vakcinēto personu skaits ir ne mazāks kā 80% no visiem izglītības iestādes darbiniekiem. Naudu skolas varēs izmantot materiālajai stimulēšanai un atbalstam darbiniekiem, mācību vides pilnveidošanai un profesionālajai izglītībai.

No 1. oktobra obligāta prasība vakcinēties pret Covid-19 būs ārstniecības, sociālās aprūpes un izglītības iestādēs, pagājušajā nedēļā lēma valdība. Citās nozarēs darba devējam būs tiesības prasīt Covid-19 sertifikātu darbiniekiem, kuri strādā ar klientiem vai nodrošina iestādes darba nepārtrauktību. Darba devējiem būs arī tiesības nevakcinētos pēc 1. oktobra no darba atbrīvot. Tas atbilst Satversmei un citiem tiesību aktiem, secinājuši Tieslietu ministrijas eksperti. Par šīm izmaiņām vēl jālemj Saeimai. Bez Covid-19 sertifikātu pārbaudes būs atļauti tikai privāti pasākumi noteiktam cilvēku skaitam, lēma valdība.

Valdība atbalstīja valsts budžeta finansējuma 3,7 miljonu eiro apmērā piešķiršanu CO2 gaisa kvalitātes mērītāju iegādei valsts un pašvaldību izglītības iestādēm.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu