Es biju Diegabiksis • IR.lv

Es biju Diegabiksis

Marts Pujāts. Foto — Ieva Salmane
Anda Burve-Rozīte

Dzejnieks Marts Pujāts pēc godalgotās grāmatas bērniem Ej nu ej raksta nākamo darbu — pieaugušajiem, ko pagaidām apvij noslēpums

Sarauktu pieri un ļoti mierīgs dzejnieks Marts Pujāts no mājām Pierīgā māj ar galvu Zoom. Pieradis attālināti strādāt pandēmijas laikā, viņš labprāt to turpina. Nealkst pēc intensīva kontakta ar citiem cilvēkiem klātienē. 

Divu bērnu tētim Martam globāli smagais laiks bijis piepildīts labām ziņām: viņa dzejas krājums bērniem Ej nu ej pavasarī saņēma Latvijas literatūras gada balvu, bet nu tas nominēts arī Jāņa Baltvilka balvai. Grāmatu, kas stāsta par paša piedzīvoto bērnībā, kā arī meitas piedzīvoto gluži nesen, ilustrējusi dzejnieka māsa māksliniece Lāsma Pujāte. Ej nu ej ir ceturtā Marta grāmata un tagad top piektā — pieaugušajiem.

Marts nečīkst, ka darbs rakstniecībā jābalansē ar maizes darbu, viņa gadījumā — reklāmā. Drīzāk ir priecīgs izpausties abās jomās. 

Par ko bērniem nevajag rakstīt — ko viņi nevēlas lasīt?
Gan jau par dzīves skarbo pusi pārāk nevajadzētu rakstīt. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu