Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Nedēļas notikumi pasaulē

Jau vairākas nedēļas vērojama pastiprināta migrantu plūsma no Baltkrievijas, kas īpaši smagi skārusi Lietuvu. Savas robežas pret imigrantu pieplūdumu no Baltkrievijas nostiprina arī Latvija un Igaunija. ES apsolījusi sniegt papildu atbalstu Lietuvai nelegālo migrantu plūsmas ierobežošanai.

Divas ES valstis — Francija un Grieķija — paziņojušas, ka obligāta vakcinēšanās pret Covid-19 būs mediķiem un vecu ļaužu aprūpētājiem. Francijā mediķiem būs jābūt vakcinētiem no 15. septembra, Grieķijā norma stāsies spēkā no augusta vecu ļaužu aprūpētājiem, bet no
1. septembra — mediķiem.

Pieaugošās Covid-19 saslimšanas dēļ Starptautiskā Olimpiskā komiteja un Japānas valdība vienojās, ka Olimpiskās spēles Tokijā notiks bez līdzjutējiem, bet Japānas valdība nolēma Tokijā ieviest ārkārtējo epidemioloģisko situāciju. Pagājušajā nedēļā Tokijas gubernators pieticīgā ceremonijā iededza olimpisko uguni. Spēles notiks no 23. jūlija līdz 8. augustam.

Krievijā no Covid-19 pēdējās nedēļas laikā miruši vairāk nekā 5000 cilvēku. No koronavīrusa mirušo skaits Krievijā aug jau otro nedēļu pēc kārtas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu