Ķimenes ķīselī • IR.lv

Ķimenes ķīselī

Satiksmi norobežojošie stabiņi un gumijas atdures Bruņinieku ielā starp Avotu un Aleksandra Čaka ielu
Ieva Jakone

Ar stabiņu pieplūdumu Rīgas ielās pilsētas vadība cer izglābt dzīvības uz gājēju pārejām. Tikmēr kritiku dome saņem pat no satiksmes ierobežojumiem simpatizējošiem ekspertiem

Tur bija jāmet krusts, pirms iet pāri, — rīdziniece Dārta (vārds mainīts) stāsta, kāds savulaik bija Altonavas un Ojāra Vācieša ielas krustojums netālu no Māras dīķa Pārdaugavā. Pirms diviem gadiem Dārta gatavojās laist skolā savu dēlu. Doma, ka viņš krustojumu varētu šķērsot viens pats, uzdzina šermuļus. Vēl jo vairāk, 2019. gada novembrī kāds autovadītājs tieši tur notrieca pensionāri, kas šķērsoja ielu ar diviem mazbērniem, jaunākais sēdēja bērnu ratiņos. Dārta uzrakstīja četrus iesniegumus Rīgas domes Satiksmes departamentam, pieprasot izmaiņas. 

Beidzot tās ir klāt! Krustojumā ierīkota gājēju pāreja un trīs joslas ar plastmasas stabiņu palīdzību sašaurinātas uz divām. Autovadītāji, kam jāgriežas pa labi uz Ojāra Vācieša ielu, nu iestrēguši aiz tiem, kas veic kreiso pagriezienu. «Es biju domājusi citādāk — jātaisa divas gājēju pārejas uz Ojāra Vācieša ielas, katrā pusē tiltam, to arī iesniegumos zīmēju. Tas, ka viņi uzlika to salu un noņēma vienu joslu, man bija ļoti liels pārsteigums. Lai cik es būtu priecīga, ka varu mierīgi tikt pāri ielai, korķis tomēr būs nereāls,» Dārta bažījas par rudeni, kad mašīnu skaits pilsētā pieaugs. 

Un bažījas arī par savu sirdsmieru. Tāpēc sieviete lūdz neminēt savu īsto vārdu. Šovasar veiktās pārmaiņas šajā un citos Rīgas krustojumos daļā sabiedrības radījušas tik naidīgas reakcijas, ka Dārtai bail saņemt samazgu spaini pār savu galvu. 

Īsts tracis internetā sākās pēc tam, kad izplatījās ziņa, ka garais 55. maršruta autobuss uzstādīto stabiņu dēļ šajā krustojumā vairs nevar izgriezties, tāpēc spiests braukt pa ietvi. Internets burtiski eksplodēja gan ar sūdzībām, gan izsmejošiem mīmiem par stabiņu pieplūdumu Rīgas ielās. Stabiņi saurbti Tērbatas ielas vēsturiskajā bruģī! Mediķi kavējas uz izsaukumiem stabiņu dēļ! Gumijas atdure uzstādīta uz kanalizācijas akas vāka! 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu