Neobligātas tiesības • IR.lv

Neobligātas tiesības

9
Aivars Ozoliņš

Ar varu nevienu nevakcinēs, taču jābūt ierobežojumiem nevakcinētajiem

Cilvēkam jābūt arī tiesībām saslimt un nomirt, taču ne tiesībām apdraudēt citu cilvēku veselību un dzīvību. Tieši tik vienkāršs pamats būtu jāsaglabā diskusijās par vakcinēšanu.

Pagājušonedēļ valdība konceptuāli vienojās, ka darba devējiem būs tiesības atbrīvot darbiniekus, kuri līdz 15. septembrim nebūs ieguvuši Covid-19 sertifikātu, un par profesijām un jomām, kurās to varēs darīt. Šonedēļ lemj par attiecīgiem grozījumiem likumā, bet jau nākamnedēļ likumprojekts droši vien būs Saeimā. 

It kā strauja virzība, taču vakcinēšanas temps Latvijā ir tik lēns, ka šis solis ir, iespējams, par apmēram mēnesi aizkavējies — jauns slimības uzliesmojums rudenī šķiet nenovēršams, bet sasniegt mērķi vakcinēt līdz tam laikam vismaz 70% cilvēku vairs nevar pagūt. Taču vismaz jāmēģina, cik var.

Stingrākas prasības nevakcinētajiem, kuriem pašlaik nav iemeslu nevakcinēties, atskaitot psiholoģiski ideoloģiskus, ir neizbēgami nepieciešamas un būs ne tikai Latvijā. Tas jau notiek.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu