Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Kanādas dienvidrietumu ciemā Litonā svētdien, 27. jūnijā, tika fiksēta augstākā gaisa temperatūra šajā valstī pēdējo 84 gadu laikā — termometra stabiņš sasniedza 46,6 grādus. Gan Kanādas, gan ASV varas iestādes brīdinājušas iedzīvotājus par ekstremāli augstu temperatūru arī šonedēļ. Foto — Scanpix

ES valstu līderi 25. jūnijā noraidīja Francijas un Vācijas priekšlikumu par 27 valstu līderu tikšanos ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Īpaši pret tikšanos iebilda Austrumeiropas valstis, to skaitā Polija, Latvija, Lietuva un Igaunija. Premjers Krišjānis Kariņš (JV) un Igaunijas valdības vadītāja Kaja Kallasa atzīmēja, ka beznosacījuma dialogs ar Maskavu būtu kļūda — tā tiktu uztverta kā Eiropas vājuma pazīme. Samitā uz sešiem mēnešiem pagarināja ekonomiskās sankcijas pret Krieviju.

Baltkrievija pirmdien paziņoja, ka aptur savu dalību ES Austrumu partnerības iniciatīvā. Baltkrievija arī pārtrauks sniegt palīdzību 27 ES dalībvalstīm cīņā ar nelegālo migrāciju un nelegālo robežšķērsotāju atpakaļuzņemšanu. Šie esot atbildes soļi uz ES sankcijām Baltkrievijai, kas tika pieņemtas pagājušajā nedēļā. Sankciju sarakstā kopumā iekļautas 86 Baltkrievijas personas un organizācijas, no tām septiņas personas tieši saistībā ar Ryanair pasažieru lidmašīnas piespiedu nosēdināšanu Minskā. ES arī atbalstīja plānu vērst sankcijas pret svarīgām Baltkrievijas ekonomikas nozarēm, lai pastiprinātu spiedienu uz Aleksandra Lukašenko režīmu.


Bijušais Baltkrievijas opozīcijas kanāla Nexta redaktors Ramans Pratasevičs un viņa draudzene no aizturēšanas izolatora pārvesti mājas arestā, apstiprināja varas iestādes.

Otrdien Vācijā stājās spēkā aizliegums iebraukt valstī ceļotājiem no Krievijas, izņemot Vācijas pilsoņus un tos, kuriem ir uzturēšanās atļauja. No Krievijas iebraukušajiem 14 dienas jāievēro stingra mājas karantīna, arī tiem, kuri ir pilnībā vakcinējušies pret Covid-19. Krievijā strauji izplatās jaunā koronavīrusa delta jeb Indijas paveids, pirmdien reģistrēti 21 650 jaunu Covid-19 gadījumu, bet otrdien fiksēti 652 nāves gadījumi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu