Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Valdība 22. jūnijā atcēla pulcēšanās ierobežojumus pret Covid-19 vakcinētajiem un izslimojušajiem, kā arī mīkstināja ierobežojumus un atļāva skaistumkopšanas un fotopakalpojumus telpās, jo saslimstības kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju pēdējo divu nedēļu laikā bija nokrities zem 100. 

Eiropas Komisija apstiprinājusi 3,2 miljonu eiro valsts atbalstu Latvijas medijiem, lai tie atgūtos no pandēmijas ierobežojumu radītajām sekām uzņēmējdarbībā.


Smagos noziegumos apsūdzētais Aivars Lembergs kriminālprocesu vilcinājis apzināti, lai izvairītos no sprieduma izpildes, Tiesu administrācijas publicētajā video norāda lietas tiesnese Irīna Jansone. Tāpēc tiesas noteiktais drošības līdzeklis — apcietinājums — ir pamatots. Lietas materiālos esot pierādījumi, ka Lembergs organizējis prokurora izsekošanu, par prokuroru prettiesiski esot vākta informācija, tā mēģinot ietekmēt kriminālprocesa virzību. No 22. jūnija ir pieejams tiesas pilnais spriedums. Lembergs gatavojas spriedumu pārsūdzēt.

Satversmes tiesa nosprieda, ka Ilūkstes novada pievienošana Augšdaugavas novadam un Ozolnieku novada pievienošana Jelgavas novadam neatbilst Satversmei. Apstrīdētās normas par spēkā neesošām atzītas no 2022. gada 1. janvāra. 1. jūlijā darbu varēs sākt jaunās pašvaldības. Tiesa atzina, ka Jaunjelgavas, Carnikavas, Rugāju, Iecavas, Rundāles, Auces, Salas, Salacgrīvas, Alojas, Babītes, Kandavas un Mazsalacas novadiem administratīvi teritoriālā reforma atbilst Satversmei.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu