Rakstniekam iznāk grāmata • IR.lv

Rakstniekam iznāk grāmata

Baiba Zīle, Domuzīme

TAS ir noticis! Redaktore ir atsūtījusi fotogrāfiju — tajā redzams manas jaunās grāmatas pirmais eksemplārs. Pavisam svaigs, tikko no tipogrāfijas, kliedzoši jauns un neskarts. Tūliņ, tūliņ, vēl tikai pāris dienas, un mans lolojums parādīsies veikalos, bibliotēkās, grāmatplauktos un elektroniskajās ierīcēs. Urā! 

Kādas izjūtas pārņem pašu rakstnieku? Kvēlojošs ekshibicionista prieks un vēlme dalīties šajā vēstī ar visu cilvēci mijas ar skaidrības uzplaiksnījumiem, ka jāpaslēpjas dziļā vientuļnieka alā, lai autoru neviens nevarētu atrast. 

«Atkal jauna grāmata? Tu nu gan dod! Par ko tā ir?»

Izstrādājot sižetu, veidojot dialogus, teksta ritmu un noskaņu, ļaujoties radošajam transam un citiem radīšanas noslēpumiem, nemaz nedomāju, par ko īsti rakstu. Dārgo lasītāj, tā ir par visu. Par esamības nepanesamo vieglumu, dzīvības gaistamību, cilvēcisko komēdiju, bailēm no sevis un varbūt arī no nāves. Par manām attiecībām ar dzīvi, atbrīvošanos, par… Ek! Palasi ceturtā vāka tekstu, veselu dienu mocījos, to sacerot. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu