Paula Silasproģe, volejbola sitiena pētniece • IR.lv

Paula Silasproģe, volejbola sitiena pētniece

Foto no privātā arhīva
Alise Zita Zeidaka

Nākotnē mācoties universitātē, Paula cer pētījumu turpināt. «Gribētu sportistiem izstrādāt konkrētu vingrinājumu kompleksu un vērot to rezultātus un efektivitāti.» Bioloģija un viss, kas saistīts ar ķermeni, viņu interesē kopš 9. klases.
Foto no privātā arhīva

Vienpadsmit gadus nopietni nodarbojusies ar handbolu un vienu gadu iemēģinājusi spēkus arī volejbolā, Rīgas Vācu valsts ģimnāzijas skolniece Paula Silasproģe nolēma savu zinātniski pētniecisko darbu veltīt sportam, pētot līdzīgo abos sporta veidos un to, kā uzlabot volejbola sitiena ātrumu. Viņas pētījums Latvijas 45. skolēnu zinātniskās konferences medicīnas un veselības zinātnes sesijā izcīnīja pirmo vietu, turklāt Paula saņēma arī Rīgas Stradiņa universitātes specbalvu — budžeta vietu jebkurā no RSU medicīnas un veselības aprūpes pamatstudiju programmām.

Pirms gandrīz 12 gadiem trenere uzrunāja pirmklasniekus: «Kurš grib spēlēt handbolu?» Paula gribēja. «Sākumā tas bija bumbiņas pamētāšanas līmenī, bet pamazām izaugu ar šo sporta veidu.» Tas iemācīja būt noturīgai un uztrenēja stipru raksturu. Līdz 9. klasei viņa mācījās Jēkabpilī un treniņus apmeklēja katru darba dienu, bet brīvdienas aizvadīja spēlēs, taču no Rīgas ir grūtāk izbraukāt. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu