Priecīgs un spēka pilns • IR.lv

Priecīgs un spēka pilns

Jānis Šipkēvics. Foto — Ieva Salmane
Anda Burve-Rozīte

Komponists, grupas Instrumenti mūziķis Jānis Šipkēvics stāsta par bagātīgajām iecerēm, kas tapušas sarežģītajā pandēmijas laikā, un dalās ar omītes aukstās zupas recepti

Pirms 2020. gada krīzes tā vienkārši nenotiktu — skaistā vasaras dienā māt mūziķim Jānim Šipkēvicam ar roku Zoom un skatīt ekrānā, kādu klusu kaktiņu viņš atradis, iebraucot Rīgā no idilliskajām mājām Ķekavas novada mežos, lai piesēstu ar datoru uz ceļiem un sarunātos! Pirmskrīzes ērā mēs būtu tikušies kāda Rīgas centra restorāna terasē. Nu jau drīkst, bet piesardzība atlaiž lēnāk, nekā ļauj racionālie argumenti. 

Šipkēvics juniors ir vakcinēts un, par spīti krīzes smagumam, velta labus vārdus Latvijas valstij — viņaprāt, mums ir pamats būt pateicīgiem, ka dzīvojam tieši šeit. 

Mūziķa dzīvi apliecinošais tonis sarunā ir kā terapijas seanss pandēmijas otrās vasaras saulgriežos. Jau drīzumā viņš cer kāpt uz skatuves vairākos mākslas projektos, ja vien to pieļaus epidemioloģiskie noteikumi. Piemēram, kopā ar aktieri Juri Strengu uz Dailes teātra skatuves, bet ar Sinfonietta Rīga — komponista Krista Auznieka operas pirmatskaņojumā Hanzas Peronā. 

Arī Instrumentu koncerti gaida zaļo gaismu. Pats Jānis krīzē nav gaidījis neko. Tā vietā saplānojis piecu albumu izdošanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu