Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Šobrīd pasaulē otrais bagātākais cilvēks Džefs Bezoss paziņojis, ka vasaras vidū pats kopā ar brāli dosies lidojumā kosmosā. Tā būs pirmā reize, kad cilvēki tiks sūtīti izplatījumā ar paša miljardiera izveidoto raķešu firmu Blue Origin. Lidojums ieplānots 15. jūlijā, tas ir, 15 dienas pēc tam, kad Bezoss noliks tīmekļa tirdzniecības lieluzņēmuma Amazon izpilddirektora pilnvaras. Foto — Scanpix

Blue Origin kosmiskās kapsulas prototipa iekšskats.
Foto — Scanpix

Eiropas Savienība (ES) vienojās no 5. jūnija slēgt ES gaisa telpu Baltkrievijas aviokompānijām saistībā ar žurnālista Ramana Prataseviča aizturēšanu 23. maijā. Baltkrievijas aviokompānijas nedrīkst nolaisties un pacelties gaisā ES teritorijā, kā arī pārlidot to. Baltkrievijas premjerministrs Ramans Halovčenka paziņoja, ka gatavo atbildes sankcijas.

Eiropas Komisija pagājušajā nedēļā ierosināja ieviest Eiropas digitālās identitātes standartu, kas būtu pieejams visiem Eiropas Savienības pilsoņiem, pastāvīgajiem iedzīvotājiem un uzņēmumiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu