Grāmatas, kurām jābūt uzņēmēja grāmatplauktā • IR.lv

Grāmatas, kurām jābūt uzņēmēja grāmatplauktā

Foto no personīgā arhīva
Marija Leskavniece

Iesaka VA Government vadošais partneris Vladlens Kovaļevs. «Lai gan pasaulē pieejamās biznesa literatūras apjoms ir milzīgs, laiku pa laikam tomēr izdodas atrast arī ko vērtīgāku. Pārlaicīgai informācijai ir rezervētas nedēļas nogales.»


Christopher Leonard. Kochland. 
Kohu zeme ir Kristofera Leonarda darbs, kas apskata brāļu Kohu un viņu uzņēmumu interešu pārstāvības ekosistēmas attīstību un ietekmi uz ASV iekšpolitiku cauri desmitgadēm. Teicams piemērs ilgtermiņa skatījumam uz interešu pārstāvību un valdības attiecībām, pat abstrahējoties no Čārlza Koha institucionālajiem uzskatiem.


Barack Obama. Promised Land. 
Apsolītā zeme ir 44. ASV prezidenta Baraka Obamas memuāri, kuros viņš atskatās uz savu personīgo un profesionālo dzīvi no jaunības dienām līdz pat pirmā prezidentūras termiņa otrajai pusei. Iedvesmojošs pirmā kalibra personības dzīves gājums, kas paver priekškaru notikumiem, kas ietekmēja visu pasauli, tajā skaitā arī Latviju.


Duff McDonald. The Firm. 
Stāsts par ietekmīgo vadības konsultāciju biroju McKinsey. Sniedz detalizētu ieskatu biroja uzbūvē un vēsta par tā kultūras izaicinājumiem. Un, protams, piedāvā lieliskus piemērus, kuros McKinsey uzņemas dažādu uzņēmumu un valstu vadību vairoga lomu, aizsargājot tos pret sabiedrības spiedienu, kad tiek pieņemti personīgu uzskatu vadīti lēmumi, ko varam vērot arī mūsu platuma grādos.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu