Kā iemācīt nezagt? • IR.lv

Kā iemācīt nezagt?

2
Notārs Karloss Alvurkerke notiesāts par 400 tūkstošu eiro nozagšanu no Kordovas pilsētas kases. Foto — The New York Times
Nikolass Keisijs, © The New York Times News Service

Spānijas cietumos sākta rehabilitācijas programma par korupciju notiesātām amatpersonām, lai pāraudzinātie blēži atkal iekļautos sabiedrībā

Karloss  Alvurkerke nav tipisks kandidāts, kas būtu jāsūta uz rehabilitācijas klīniku. Viņš ir 75 gadus vecs vectētiņš, kas dzīvo Spānijas dienvidu pilsētā Kordovā. Pirms aiziešanas pensijā 2015. gadā bija pilsētas notārs. Ne narkotikām, ne alkoholam nav pieskāries jau gadiem ilgi.

Taču šī arī nav tipiska rehabilitācijas programma: tā ir 11 mēnešus ilga treniņnometne korumpētām amatpersonām, lai palīdzētu tām «atkal iekļauties» sabiedrībā.

«Bojājumu novēršana ir tā vienīgā lieta, kas man vēl atlikusi šajā dzīvē,» saka Alvurkerke. Viņš izcieš četru gadu cietumsodu par 400 tūkstošu eiro nozagšanu, sastādot līgumus un aktus savā iepriekšējā darbā.

Askētiskajā Kordovas cietuma konferenču zālē viņam būs jāiziet 32 sesiju kurss, kura laikā Alvurkerki novēros psihiatru komanda. Grupu terapijas sesijās ar tādiem nosaukumiem kā «Personiskās spējas» un «Vērtības» viņš sēdēs ielokā kopā ar citām notiesātām amatpersonām.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu