Dārza vintāža • IR.lv

Dārza vintāža

Arhitektei Elīnai Rožulapai ir trīs dārzi — viens laukos, otrs pie privātmājas Teikā, bet par trešo dārzu viņa dēvē savus telpaugus. Foto — Kristīne Madjare
Alise Zita Zeidaka

Ierastās puķes jaunās versijās — tā īsumā varētu raksturot aktuālākās tendences daiļdārzniecībā. Īpaši stilīga ir mežonīga, dabiska kopaina gluži kā lauku ainavā

«Pēdējo gadu laikā topā ir dobes, kas ir krāsainas no agra pavasara līdz vēlam rudenim. Viss sajaukts — rozes, lilijas, hortenziju krūmi, graudzāles, lavandas,» novērojusi dārzniece Anete Frienberga.
Foto no privātā arhīva

Īsts modes kliedziens šobrīd ir siltumnīca — ar tādu lepojas gandrīz katrs, kam pieejams zemes pleķītis. «Visi grib paša audzētu tomātiņu, gurķīti un zaļumus, un tagad laiks čubināties dārzā parādījies pat tiem, kam nekad nav bijis šādas intereses,» novērojusi dārzniece Anete Frienberga. Tomēr savu aktualitāti nav zaudējuši arī krāšņumaugi.

Pilsētas dārzā šosezon lieliski iederēsies kāršrozes, kliņģerītes, kosmejas, lauvmutītes, samtenes, cīnijas un visdažādākās lauku puķes. «Pēdējo gadu laikā topā ir dobes, kas ir krāsainas no agra pavasara līdz vēlam rudenim. Viss sajaukts — rozes, lilijas, hortenziju krūmi, graudzāles, lavandas. Un pa vidu sīpolpuķes — tulpes, narcises, muskares, krokusi.» Dārza modes tendences diktē Vecā Eiropa, un idejas dārzmīļi smeļas Pinterest, stāsta Anete. Latvijas dārzi, starp citu, esot visai modīgi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu