Pasauciet Klāru! • IR.lv

Pasauciet Klāru!

3
Kaņepes Kultūras centra izveidotājs Dāvis Kaņepe (pa kreisi) un centra vadītājs Kaspars Kondratjuks. Foto — Reinis Inkēns
Marija Leskavniece

Ja nesāktos pandēmija un nebūtu jāveic remonts, mēs izdzīvotu — par Kaņepes Kultūras centru saka tā izveidotājs Dāvis Kaņepe. Pārvarēt abus pašu spēkiem vairs neesot pa spēkam, tāpēc centrs sācis solidaritātes kampaņu

Mērķis ir ambiciozs — savākt 150 tūkstošus eiro, kas nepieciešami ēkas renovācijai. Citas iespējas turpināt pastāvēt Rīgas viducī viņiem vairs nav, lai gan meklējuši dažādus risinājums. Līdz pēdējam negribējās iet ar izstieptu roku. 

«Mums ir vajadzīga sabiedrības palīdzība, bet caur šo lūgšanu mēs arī redzēsim, vai esam tai nepieciešami,» saka Kaņepes Kultūras centra vadītājs Kaspars Kondratjuks. Kopš dibināšanas centrs iestājies par pilsoniskas sabiedrības veidošanu un indivīdu aktīvu iesaisti dažādos procesos. Tagad solidaritātes kampaņa ir savdabīgs tests, kas parādīs, vai šīs vērtības ir iesakņojušās arī apmeklētāju prātos. 

«Bet es nezinu, kas ir tā robeža, pie kuras mēs domāsim, ka esam nepieciešami,» pasmaida Dāvis Kaņepe. 

Raksta nodošanas brīdī savākti nepilni 90 tūkstoši eiro. Solidaritātes kampaņa noslēgsies 28. maija pusnaktī. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu