(rupjš vārds) • IR.lv

(rupjš vārds)

4
Pauls Raudseps

P****c, atkal, b**ģ, vēl viena sākta un n***j izbeigta korupcijas lieta

Kad 2017. gadā Ir publiskoja KNAB slepeni ierakstītās «Rīdzenes sarunas», kurās spilgti atklājās gan Aināra Šlesera centieni legalizēt savas īpašumtiesības naudīgos uzņēmumos, gan viņa aizkulišu politisko darījumu kārtošana ar Aivaru Lembergu un citiem, skandāls pāršalca visu valsti. KNAB un prokuratūra jau 2015. un 2016. gadā bija paklusām izbeiguši uz šo sarunu pamata ierosinātās krimināllietas, bet pēc ierakstu publiskošanas tiem nācās taisnoties par nespēju celt apsūdzības par kukuļošanu, ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu, nepatiesu ziņu sniegšanu amatpersonas deklarācijā un citiem noziegumiem.

Ar sarunām vien nepietiekot, teica KNAB un prokuratūra. Bez papildu pierādījumiem tiesā neko nevarēsim pierādīt.

Laikā, kad KNAB vadīja Streļčenoks un prokuratūru Kalnmeiers, nevēlēšanos kustināt šādas lietas nebija grūti izskaidrot. Viens rupjāk, otrs rafinētāk atbrīvojās no principiāliem padotajiem. Taču tagad KNAB vada Jēkabs Straume, prokuratūru — Juris Stukāns. Sevišķu pietāti pret augstām amatpersonām viņi līdz šim nav izrādījuši. Celtas apsūdzības Rimšēvičam, Šķēlem un Šleseram, Lemberga lieta novesta līdz notiesājošam spriedumam pirmajā instancē.

Un tad — b**ģ, kā teiktu kāds KNAB ierakstīto sarunu varonis. Atkal izbeigta krimināllieta, kuras ietvaros slepeni ierakstītajās apspriedēs bagāti, ietekmīgi cilvēki atklāti runā par politiķu kukuļošanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu