Muižu kolekcionāre • IR.lv

Muižu kolekcionāre

5
Diāna Nemme. Foto — Gints Ivuškāns
Mārtiņš Galenieks

Veselu gadu Diāna Nemme vismaz reizi nedēļā devusies uz kādu jaunu Latvijas nostūri, lai apskatītu un fotografētu muižas

Diānas Nemmes Instagram kontā @Diana_Latvia.adventures un tam paralēli izveidotajā Facebook grupā ir apmēram 300 ierakstu. Vairums vēsta par dažnedažādām apskates vērtām vietām Latvijā, dabas takām, muižām, pilīm, baznīcām. Gan sakoptām un labā kārtībā uzturētām, gan tādām, kas pamestas novārtā, nolemtas sabrukšanai un bojāejai, bet kuru sirreāli fotogēnisko skaistumu vēl iespējams notvert Latvijas apceļotājam, kurš ir gatavs novirzīties no tūristu vidū populārākām takām.

Ar Diānu tiekamies aprīļa vidū uz terases viņas Pierīgas savrupmājā. Šā gada saltā ziema joprojām negrib iet projām, tāpēc saimniece līdz ar kūpošām kafijas krūzēm no mājas iznes pledus, ko uzmest uz pleciem, ja paliks par vēsu. Skarbie laika apstākļi un pandēmija gan nav traucējuši viņai iepriekšējo gadu pavadīt, patiešām intensīvi apceļojot Latviju, iemūžinot savus iespaidus fotogrāfijās un daloties ar tiem savā Instagram kontā, kura aprakstā minēts, ka tas veltīts neparastām mūsu zemes vietām.

«Tas pa īstam sākās ar pandēmiju. Esmu diezgan daudz ceļojusi pa pasauli, vēl pērn, tieši pirms gada, es trīs nedēļas ceļoju pa Peru,» stāsta Diāna. 

«Tad nāca Covid-19, un man, gluži kā daudziem, tas kļuva par atspērienu, lai iepazītu mūsu pašu zemi. Sākumā šķita, ka es arī Latvijā esmu diezgan daudz kur bijusi, bet izrādījās, ka ir vēl ļoti daudz, ko iepazīt.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu