Visas maņas • IR.lv

Visas maņas

Marija Leskavniece

Noķert vēju, nofotografēties ar Aspaziju un atklāt senās pilīs apslēptus mītus. Tūrisma sezona aicina iepazīt aizvien jaunus Latvijas nostūrus un iedarbināt visas piecas maņas

Vēja paviljons
Liepājas pludmalē vēju var noķert ne tikai matos, bet arī mākslinieka Ērika Boža radītajā vides objektā Vēja paviljons. Tas veidots no seniem neiestiklotu logu un durvju rāmjiem un ir sašķiebies biežāk valdošā — ziemeļrietumu — vēja virzienā; paviljonā ir arī koka durvis, ļaujot patverties no vēja. Vides objekts pērn radīts Latvijas Laikmetīgās mākslas centra publiskās mākslas programmā, kas tika veidota mākslinieku atbalstam Covid-19 krīzes laikā.


Militārais mantojums
Šovasar plašākai publikai pirmoreiz pieejams 46. krasta aizsardzības baterijas uguns koriģēšanas tornis. Otrā pasaules kara laikā tas bija nozīmīgs militārs objekts. Bet šobrīd 1939. gadā tapušais objekts ir Latvijā vislabāk saglabājies šāda veida tornis un vienīgais restaurētais visā Baltijā. Apmeklētājiem iespējams pa tā iekšējām kāpnēm nokļūt āra skatu platformā, no kuras paveras skats uz jūru.
Visitventspils.com


Nākotnes parks
Šis futūristiskais nosaukums patiesībā slēpj senu lietu krātuvi un meistarotavu, helikopteru lidlauku un retro motokolekciju Jelgavas novadā, kā to piesaka paši ģimenes piedzīvojumu vietas Nākotnes parks veidotāji. Bijušā kolhoza Nākotne teritorijā izveidotajā parkā pieejamas gan dažādas brīvā laika pavadīšanas, gan arī nakšņošanas iespējas. Vienas mājsaimniecības ietvaros var pieteikt arī individuālas ekskursijas.
Nakotnesparks.lv


Tilts uz salu
No Viļakas ezera krasta līdz tajā esošajai salai ved Latvijā garākais pontonu tilts. Līdz šim, lai nokļūtu uz salas, vajadzēja gaidīt ziemas salu un ezera aizsalšanu vai doties ceļā ar laivu, jo iepriekšējais tilts tika nopostīts 18. gadsimtā. Nu ikviens var nokļūt līdz salā esošajām Marienhauzenas pilsdrupām un izpētīt šo mītiem apvīto objektu. Ap salu izveidota arī pastaigu taka gandrīz puskilometra garumā.
Visitvilaka.lv

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu