Maza kripatiņa visuma • IR.lv

Maza kripatiņa visuma

Māra Sleja, modele un radio personība

Stipra vētra. Kopā ar draugiem ejam gar jūru. Nenormāli gāž lietus — pat horizontāli. Man slingā iesiets mazulis. Vīrs ergosomā nes tobrīd divus gadus veco meitu. Mums abiem ir milzīgas somas, un ejam sadevušies rokās. Tā ir viena no manām mīļākajām un ekstrēmākajām pārgājienu atmiņām. Varētu šķist — kāpēc to darām? Bet tajā brīdī rodas sajūta: ja varam izdarīt šo, varam arī pilnīgi jebko citu. Jūti, ka gandrīz saplūsti ar dabu. Ir grūti, bet atliek tikai iet.

Mūsu ģimene dodas ārā tad, kad daba plosās. Visi sakāpjam mašīnā un braucam Liepājas vai Pāvilostas virzienā. Kamēr vīrs sērfo, mēs ar sešus gadus veco meitu un četrgadīgo dēlu esam pie jūras. Tieši kopā ar vīru un viņa hobiju pirms desmit gadiem manā dzīvē parādījās vajadzība doties dabā. Kamēr viņš sērfoja, atskārtu, kādu prieku manī atmodina būšana pie jūras.

Visvairāk man patīk būt vētrā — izjūtu visus dabas spēkus, turklāt apkārt nav daudz cilvēku. Saulainās dienās man ir karsti. Vējš un lietus ir mans laiks. Jebkuri laikapstākļi ir labi, ja esi kārtīgi sagatavojies un saģērbies. Galvenais — inventārs un laika prognoze! Vienmēr līdzi arī liela soma ar maiņas apģērbu katram, apavus ieskaitot. 

Lielais noslēpums — arī ar bērniem iet dabā jāsāk uzreiz. Dēls pirmajā laivu braucienā, iesiets slingā, devās trīs mēnešu vecumā. Tas bija superīgs piedzīvojums! Un vienmēr jābūt līdzi ēdienam. Galetes, banāni, maizītes, rieksti, puķkāposts, gurķis — jo veselīgāk pabarosi, jo bērni būs normālāki. Saēdoties saldumus, viņi «sacukurojas» un satrakojas. Lai gan reizēm noder arī kāds īpašais saldums, ko pietaupīt «viss ir slikti» niķošanās brīdim. Šokolādes braunijs, un varam iet vēl 15 kilometrus. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu